Inte bara solsken

Vad hände igår? Vi tränade ett fyspass där jag cyklade med Polka och vi åkte till D’s föräldrar. Fyspasset blev inte så tufft, tror vi hamnade på drygt 6 km men det som var så fantastiskt var att jag hittade nya vägar och en riktigt trevlig grusväg med gräsmitten som jag gillade. Det blir ingen runda utan vi måste nog vända men underlaget ser väldigt lovande ut även framåt torr sommar. Då kommer vi ha en uppåt en mils väg utan trafik! Vi gjorde några lägganden på target och några skick på rutan hemma men inte så mycket mer än så.

Idag var vi på inspirationskväll i belöningssystem hos Therese. Varken jag eller Polka var i form. Det som jag tror är viktigt att ha med sig från detta pass var att Polka reagerade nog ganska starkt när jag visade mig lite ledsen när hon högg mot händerna i kampleken. Hon blev nog rätt osäker och fattade inte var hon skulle göra och blev inte så benägen att leka. Vi gjorde även en dirigeringsövning som var lite svår men hon kämpade på. Kanske inte var det smartaste att göra en så pass ny övning när vi hade med oss en osäkerhet men det gick ok. Bra att tänka på till nästa gång, växla ned så fort det inte känns helt bra! Hon valde flera gånger att inte leka med mig för att hon ville ha godis istället. Vissa övningar gick bra och tanken med belöningssystem är vettig att ha med sig. Vi har redan delar av tänket med att göra det tydligt med när vi tränar och när det är vila. Det som var bra (trots allt) var att hon erbjöd fina lägganden, om än inte supersnabba. Vi fick också till riktigt bra lek i slutet, skitjobbigt för mig men roligt var det! Det kändes viktigt och bra att avsluta med något roligt som funkade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *