En släng av vattensvans

I måndags badade vi hundarna och lät dem apportera en del. Polka jobbade på bra och var glad och relativt lugn. Hon fick titta på när Sookie apporterade och träna avlämningar utan skak. Apporteringen är aldrig ett problem och är jag bara konsekvent kring avlämningarna och hjälper henne lite lämnar hon av före hon skakar av sig. Passiviteten däremot… När Sookie apporterar kan det funka rätt bra ändå. I måndags pep hon bara lite men det svåra är att jag vet inte hur jag ska jobba med det. Det är inte ett särskilt kul problem heller så det blir inte att vi lägger så jättemycket tid på att utveckla apporteringsträningen tyvärr (i alla fall inte om vi jämför med lydnaden eller brukset). Vi körde kanske lite fler apporter i vatten än vanligt och även några dirigeringsövningar innan jag torkade henne, det kan varit därför hon fick ont i svanen på natten. Vi vet att hon har haft vattensvans tidigare men eftersom det inte har varit ett problem sen vi fick henne har vi inte lagt så mycket tanke på det utöver normal försiktighet. Hur som helst hade hon ont på natten, svansen hängde rakt ned och hon var orolig. Stackars vår lilla tjej! Som tur var hade det i princip gått över till morgonen och hon var sig själv igen. Så nu har vi inhandlat ett back on track täcke och ska vara försiktigare i fortsättningen.

I apporteringen kom Polka på att det var lättare att ta vägen ut på bryggan istället för att simma hela vägen. Dessutom kunde hon hoppa högre från bryggan!

Efter vattensvansen så tog vi det lugnt i några dagar och har inte tränat något alls. Inte ens ett litet sitt och knappt belönat spontankontakt på promenaden. Oj, vad tråkigt det har varit säger Polka! Men det var nog rätt välbehövligt. Igår tränade vi fritt följ och lite läggande en tjugo minuter i trädgården och det gick bra! Åh vad skönt det var! Vi fick till både läggande och sättanden på avstånd även om de inte var så snabba så tittade hon inte bara helt oförstående på mig utan försökte göra rätt. I följet fick vi fin kontakt och rätt bra position. Övade svängar med blick-kommando, d.v.s. titta höger och sedan svänga höger. Funkade rätt bra. Men det viktigaste var att det var roligt och inspirationen vände tillbaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *