Tävlingsträning

Igår tog jag och maken oss tid till att tävlingsträna tillsammans i paddocken hemmavid. Det var väldigt nyttigt och gav bra information för vad vi behöver jobba vidare med. Sookie fick testa en hel lydnadsetta och skötte sig överlag mycket bra, det är lite nosande, framför allt mellan momenten, som behöver bli bättre. Polka fick köra en hel lydnadstvåa och det kändes ändå rätt bra! Så här gick mina tankar, moment för moment:

Fritt följ – hon följer mycket bättre nu, bra kontakt genom hela följet. Några sneda sättanden kom lite överraskande nog vilket är ett tecken på att hon inte är helt säker i situationen. Vi behöver helt enkelt tävlingsträna mer!! 

Läggande under gång – mycket snabbare läggande nu, och hon ligger stabilt. Däremot åker armbågen upp lite i uppsättandet. Däremot tycker jag att hon nu har större förståelse för uppsättanden i alla situationer. 

Inkallning – bra förutom snett sättande. 

Rutan – åh vad bra den gick! Superfin förberedelse och bra fart. Hon sprang till rutan och vände upp och jag kunde säga mitt stanna kommando. Inget att klaga på. 

Apportering – allt var bra utom tugget… och det är ytterligare ett tecken på att hon inte är säker i apporteringen i kedjor eller tävling. Vore nog bra att jobba upp farten lite, inte så mycket för apporterings skull utan snarare för att tror att hon kommer tugga mindre. 

Hoppet – bara bra. Inget att klaga på, kanske kunde vara lite rakare i sättandena. 

Fjärren – vår nuvarande akilleshäl. Det blev flera dk och långsamma rörelser. Visst, hon utförde den men inte med särskilt bra. Det är tråkigt att den är så svår för henne trots att vi har jobbat så mycket med den. 

Vi gjorde även en plats med Polka och Sookie och det enda problemet är nedläggandena som blir sneda. Sammantaget så behöver vi träna mer helhet och kedjor och tävlingslikt för att göra henne tryggare i situationen. Vi övade lite apportering och rutan efter och det gick sådär. Hon fixar rutan på tio meter nu men inte femton. Apporteringen är svår att få till, jag tycker det omvända lockandet funkar hyfsat men tydligen inte hela vägen. 

Imorgon ska vi träna för Heléne och då tänkte jag att vi skulle titta på följande (det som hinns med):

Lägganden i fotposition

Fjärr

En kedja med fjärr och apportering och fritt följ. 

Apportering

Fritt följ, fokus på position och sättanden.

Idag har vi nästan inte tränat något, det har känts bra! Vi behöver bli bättre på det för att skapa motivation för att träna lydnad. Vi har kört lite kryp och det har gått lite bakåt men med tanke på hur länge sen vi tränade det så är det ok. För övrigt har vi haft Mindy och Magnus på besök idag och det har varit trevligt! Lite bus men ibland tycker våra hundar att valpen blir lite väl intensiv, men söt är hon!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *