Spår och lydnadsträning

Igår tränade vi spår och fick hjälp av Marianne som la ett spår åt oss. Spåret skulle vara 1000m och fick ligga ca 90 min. Påsläppet blev bra, hon gick ut fint men vände efter 20 m och letade bakåt men med lite dirigering gick hon ända ut och hittade spåret på rätt håll. Sen spårade hon fint i 500m och hittade fyra pinnar. Sen fick vi ett släpp och jag tror hon svängde av åt fel håll. Jag tror jag lät henne leta lite väl länge innan jag började gå tillbaka till vinkeln där jag tror det blev fel. På vägen tillbaka hittade Polka ett spår och verkade säker så jag antog att hon hittat rätt då det stämde hur jag trodde spåret skulle gå. Det var inte rätt val utan hon hittade istället ett annat spår och följde ett elitspår som någon annan måste gått i närtid. Det blev såklart inga mer pinnar utan vi kämpade på till slutet då de två spåren gick ihop. Totalt blev spåret 2000m och i slutet var hon bra trött. Tråkigt att hon bytte och att jag inte kunde hjälpa henne på bästa sätt men samtidigt är det lite kul att se att hon orkade så länge och att hon plockade alla pinnar innan dess. Vi ska göra lite spårteknikövningar imorgon så det blir lite mer tydligt för henne att det är första spåret hon ska följa, inte vilka andra spår som helst. 

Idag var vi på brukshundsklubben med Matilda och tränade lydnad. Vi gjorde en ingång på plan och ett kort fritt följ med kommendering vilket gick bra, hon missade en vänstersväng men resten var mycket bra. Vi gjorde två platsliggningar som båda gick bra för Polka, tyvärr var inte Sookie på humör så det blev lite störningsträning. Vi gjorde en kedja med apportering, läggande under gång och rutan. Det gick rätt bra men rutan var lite sådär då hon nosade en del. Det löste jag genom att köra några skick mot rutan med target och bollbelöning. Tillslut fick vi en riktigt bra rutan med hög förväntan på kul belöning och inget nosande! Sen körde vi en del framåtsändande och det gick riktigt trevligt. Långa sträckor med saktagående och fina övergångar. Några gånger lyckades vi till och med köra en hel sträcka från framåtkommando via vänta och ett helt saktagående. Det har nog aldrig hänt förut! Dessutom övade vi på att inte följa kommendering och att inte gå före i fotgåendet på vägen fram. Bra träning! Det finns lite kvar att jobba på men det var många bra saker i framförgåendet, sen får vi se hur det funkar på tävling men momentet känns säkrare än någonsin. Det som inte gick lika bra var kedjan med skall, kryp och tungapportering. Skallet, krypet gick bra men tungapporteringen hade hon jättesvårt att plocka upp och bära. Det var himla tråkigt då den har gått så bra hemma. Vi gjorde två skick till efter det och de gick mycket bättre. Tror det är viktigt att börja köra den mer tävlingslikt och i kedjor. I skallet tappar hon position en del och positionen i krypet är bättre men långt i från bra. Vi får ta tag i det lite mer efter tävlingen och backa för att verkligen befästa positionerna. 

polkaboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *