Grundar för bättre tider

I veckan har vi tränat lydnad och sök. På söket gick det bra! Polka fick tre figgar och fyra tomskick. Hon jobbade på bra men stack iväg från mig på ett av tomskicken. Jag boostade inkallningarna och det gav resultat. Hon håller fast mycket bättre i både lösrulle och fastrulle så det har verkligen gått mycket framåt.

Igår var vi på lydnadskurs i Motala och det var kul och verkligt nyttigt! Vi tränade gruppmomenten och de gick ok, hon är lite väl laddad i de situationerna. Sen tränade vi kontakt med omvänt lockande av leksak. Fokus, flört och flås hette övningen och den gillade vi skarpt. Övningen handlade om att sitta vid sidan med bibehållet fokus även när en leksak presenterades och därefter la vi in lite mer störningar. Mycket bra övning som tog mycket på krafterna för Polka! Därefter tränade vi lite följ och fick bra tips om belöningsplacering nära benet, vänstersvängar och att ta små steg åt höger för att få till positionen. Vi körde även lite idag på eftermiddagen med bra resultat! Kul, det känns som att det äntligen börjar gå framåt med följet igen!

polkafot

Idag övade vi  även bruksmoment i trädgården en liten stund. Tungen kampade vi först med och sen fick hon bära den tre gånger med uppställning bakom dem. Det gick superbra! Vi gjorde ett skall med tasstarget och det är konstigt att jag inte tänkt på det tidigare. Ska såklart ta till en targetmatta för att befästa positionen i skallet. Vi övade baklängeskryp som gick bra och lite framåtsändande-delar. Vi övade även lägganden som gick ok och bakåttänk i omvänt lockande. Hon hade fint fokus och var lagom taggad genom hela passet så det var kul träning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *