Tävlingsträning

Helgen har inneburit en del träning av tävlingslika situationer. Igår var vi funktionärer på rallylydnadstävling och vi passade på att träna lite i pausen. Vi tränade transporter och starter, följ, fokus, tungapport, inkallning med ställande och framåt-kommando. Följet gick fint, vi la in lite störning men vi var i en relativt lugn miljö så det var inte alltför svårt. Vi gjorde en superrolig fokusövning men hjälp av agilityhindren där hon fick springa genom en tunnel och sen göra fokusövningar med omvänt lockande. Funkade super! Tungen gick ok, hon bar fint på kort avstånd men det blev lite för svårt på fullängdsavstånd när jag satte upp henne bakom apporten. Inkallning med ställande gick bra med utlagd leksak. Framåtkommandot funkar bra med target och bra utan efter några skick på target.  Min plan nu är att lära in ett vändkommando att använda efter vänta och sen lägga in ett sakta. Lite omständligt kan tyckas men som det är nu klarar hon inte att vända och sen gå sakta utan springer alltid då. Kul och bra träning!

Detsamma kan man säga om dagens tävlingsträning på en fotbollsplan i Mjölby. Vi fokuserade mycket på följ och transport under kommendering och det funkade bra! Det blev en del starter och mycket belöning med högljudd kommendering. I följet ska vi träna mer på att starta med vänstersvängar samt belöna upp här-klappen på benet. Vi gjorde en inkallning där jag skickade henne bakåt direkt och en rak inkallning då hon börjat springa lite sakta och vänta på mitt ställande. Vi gjorde ett skick till rutan där jag misslyckades med att förklara vad jag ville att hon skulle göra. Behöver jobba lite mer på att säkra upp rutan… Men det var nog det enda som inte riktigt funkade och dessutom hade vi väldigt roligt. Det enda som känns lite segt är att det känns som att det är ganska långt kvar till tävlingsstart… I alla fall för att få det ordentligt bra. Men det känns bra att vara igång med tävlingsträningen och komma vidare med de problem vi har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *