Lydnadspepp fortsätter

I veckan har jag varit lite krasslig så det har blivit lite mindre tränat än planerat. Igår var vi på lydnadskurs hos Ditte och det var mycket trevligt. Vi gjorde sittande i grupp-övningar och konstaterade att hon har för lite fokus framåt så jag satte henne på en pall och la en godis framför. Blev bra fokus istället och det var en bra övning. Det som är skönt med sittandet är att hon aldrig har lagt sig i den övningen utan sitter fint men tittar sig runt lite oroligt. Vi behöver med andra ord lägga upp en plan för träna gruppmoment och få bort nosande och flackande. Vi fick i läxa att jobba med att få bort nosande i platsen så det är passande att börja öva med det. Min tanke är att jobba med att låta bli godis i liggande och sen fokusera på godis i skål. Första övningen blir att fokusera mot skål, därefter att lägga på störning med tomma skålar och godis på marken. Vi fortsatte även att jobba med fokus övningen och lite följ. Bra övningar och jag ska börja jobba med omvänt lockande i följ och belöna bakom mig när jag går så hon blir lite rakare. Fokusövningen tycker jag funkar himla bra på henne och hon gillar den. Idag har vi jobbat lite med vittring och det går helt klart framåt! Nu kan hon hitta min pinne bland de andra om jag har gjort hitta-övningar innan. Himla bra!

Imorgon blir det lydnadskurs och det ska bli kul! Vi kommer nog fokusera på tävlingslika ingångar, följ, vittring, metallapportering, kedja och fjärr om det hinns med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *