Förarens uppgifter

Andra dagen på lydnadskursen fick jag lite av en tankeställare kring mina uppgifter som förare, mycket beroende på en film på vår kedja dagen innan. Det som var väldigt tydligt var hur Polkas attityd ändrades beroende på min sinnesstämning i olika transporter. I de första transporterna hade jag en spänd och lite olustig känsla men sista transporten kändes avslappnad eftersom det var slut. Polkas fokus i sista transporten var väldigt mycket bättre än i de första så det tyder på att hon läser mig mer än vad jag förstått. Jag tycker jag agerar lika men hon läser mig bättre än vad jag kan se. Inspirerad av Helenes tankar tänker jag lägga kampanj på saker som jag behöver bli bättre på.

  • Variera övningar- inte göra samma övning flera gånger
  • Jobba med momentförberedelser
  • Ha en avslappnad känsla i transporterna
  • Hjälpa hunden mellan och i momenten. Inte bli passiv!!

I fotgåendet är mina uppgifter: Se till att ha kontakt innan fot-kommandot. Le och gå avslappnat. Sväng sakta, gå sakta efter svängar. Se nedåt framåt eller rakt framåt. Börja från halt med vänster ben. Känsla: Lugn men energisk. I transporter håller jag vänster hand på benet och håller kontakt med Polka, håller oss i rörelse och om hon släpper vänder jag snabbt ifrån så hon får ansvar för att hålla kontakt med mig. Känsla: Lugn och trygg. Andas! Snart kommer belöning! I vissa moment har jag momentrutiner, men inte alla. Det viktigaste är att jag ska agera lugnt och tryggt för Polka och förbereda henne på bra sätt. I t.ex. rutan måste jag förklara för henne vad jag vill att hon ska göra om hon inte kommer rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *