Lydnadsträning efter kurs

Helgens kurs var väldigt bra men jag blir lite matt efter att ha försökt planera upp allt vi behöver träna på. Så många delar som måste sitta! Jag har valt ut några moment som jag vill jobba med just nu och dela upp passen i lydnadspass och brukslydnadspass. Men först några reflektioner efter söndagens pass på kursen. Först körde vi samma kedja som på lördagen och denna gång gick kedjan bättre. Hon virrade runt i rutan men sprang ut fint och hittade en bra position. Problemet är stadgan som vi nu har börjat jobba med. Fjärren blev bättre med hjälp av en target men det är tydligt att vi behöver mer trygghet i momentet och lägga in den i kedjor. Transporterna var ok men sista transporten var väldigt bra. Vi ska vara mer noga med transporterna på träningen framöver. Därefter tittade vi på vittringen som fick mycket väl godkänt eftersom hon gick över pinnarna men letade vidare efter min pinne. Fick bra tips om att lägga in en momentrutin för vittringen eftersom de måste ändra tankesätt. Bra att köra med många pinnar för att få till långa sök. Lugna belöningar. I fjärren behöver vi ett bättre back-sitt och jag ska jobba än mer med belöningar bakom. Träna gärna stå-ligg med hjälp av omvänt lockande och få ned hastigheten. Vad gäller gruppmoment behöver vi få in mer förväntan från mig så jag kan träna mer hemma med kastad belöning bakåt eller utlagd belöning. Mer jobb med externbelöning.

Dagens träning har inkluderat vittring som första moment och det var en insikt att det är fel moment att börja med. Hon sprang ut och plockade valfri pinne. Efter ett lite lättare utlägg gick det bättre och därefter kom hon ihåg vad det gick ut på. Därefter tränade vi fot och det gick mycket bra. Hon hade en bra position även om hon pendlar en del. Det blev många helt om vänster och vändningar på stället. Fint fokus men fokusövningen med omvänt lockande genom framhållen leksak var svår. Den är bra så den ska vi fortsätta öva med. Vi gjorde även ett kort följ som gick bra. Ska börja variera längden på följen emellanåt! Vi gjorde några inkallningar och stadge-övningar som gick bra. Vi tränade också position i rutan och stadga i rutan – den sista delen gick väldigt mycket framåt. Vi gjorde en kedja med följ, inkallning, stadga, läggande, fjärr där allt gick bra utom fjärren. Hon blir förvirrad och tar inte mina kommandon och spanar efter belöningen som jag lagt ut bakom henne. Ska göra en lättare fjärr bort från belöningen nästa gång. Sist tränade vi lite sättanden som gick ok men hon har inte så snabba sättanden. Känner mig lite osäker på hur jag ska träna det momentet men jag tänker mig att befästa sättanden på target och sen lägga in under backande före sättande fotposition. Idag gjorde vi lite targetövningar som gick ok. Vi körde även lite fjärr men eftersom Sookie kom ut lagom tills dess blev Polka lite stressad och vi fick några mindre bra utföranden. Däremot vågade jag mig ut lite på avstånd tidigare idag när vi småtränade inomhus och det gick bra. Fina sitt-stå, stå-sitt och stå-ligg (alla de svåra skiftena!). Det är inte stabilt än, speciellt inte i kedjor men jag måste börja göra fler kedjor med enkla skiften för att få till tryggheten i momentet.

Imorgon blir det säkert lite tränat på hemmaplan igen, ska försöka mig på ett pass brukslydnad som omväxling. Det tog nästan hela gårdagskvällen att göra planeringen och då hann jag bara med treans moment i lydnaden. Det tar mot att göra samma procedur för brukset… Samtidigt kändes det bra idag att ha en plan och veta vad jag skulle göra när jag kom ut. Det var skönt att veta vilka mina uppgifter var och vilken känsla jag ville ha i transporterna.

polkaboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *