Utvärdering av strukturerad träning

I veckan har jag haft ett mer strukturerat upplägg på träningen och definierat i förväg vilka moment jag skulle jobba med och ordningen. Det har funkat rätt bra men jag har varit lite dålig att hålla mig till ordningen av praktiska orsaker. Det är lite skönt att veta vilka moment som vi ska jobba med i förväg och att ha koll på att det går framåt med momenten. Jag ska försöka lägga upp momenten i förväg men sen känna efter ordningen under själva träningen. De tre strukturerade pass vi har kört har varit ett lydnadspass och två brukslydnadspass. I alla pass jobbar vi med följet med helt om vänster och belöning vid sidan något bakom positionen eller helt bakom mig. Vi har även jobbat med lägganden med target och belöning framför där hon ska ha fokus framåt. Jag har varierat lite med om jag har lagt ut belöningen före eller efter läggandet men jag behöver även variera min position mer. Hon har armbågarna i men segar sig ned så jag ska försöka få lite mer energi i läggandena nästa gång. Vi testade även hoppapportering och det var inga problem! Hur lätt som helst sa Polka! 😀 Skallet jobbar vi med target och godis under magen och det tror jag funkar rätt bra. Hon gjorde ett jättebra skall idag i kedjan. Tungapporteringen och krypet gick däremot inte alls bra, vet inte om det beror på att det var mycket störningar eftersom det var agility-tävling samtidigt. I tungapporteringen måste jag hitta en lagom nivå och jag ska testa att jobba med avlämningarna på en avlång target som hon ska sätta sig på för att få till rakare avlämningar. Ska testa att göra en lugn apportering nästa gång för att se hur det funkar. Kedjan gick bra och vi hade en utplacerad externbelöning som jag tror vi ska fortsätta jobba med. Transporterna funkade riktigt bra idag! Vi gjorde även en övning med target och saktagående som funkade rätt bra. Vi ska fortsätta med den för att se om jag kan få henne att gå vidare från avbrottet i själva sändandet framåt till saktagåendet. Vi gjorde även lite fokusövningar vid agilitytävlingen och de funkade rätt bra och Polka kunde hålla fokus på mig trots att en hund sprang tunnel rakt framför henne! Duktig hund!

Vi hade en del blicksläpp i följet och lite dåligt fokus ibland med det var som sagt lite mer störning än vanligt men det kändes som vi fick till ganska bra träning i vilket fall. Jag funderade även på känslan i transporterna och försökte konservera den känslan så jag hoppas jag kan återskapa den i andra kedjor i framtiden. Något jag ska tänka på är att lägga in transporter även i momentträningen så jag får fler transporter att belöna upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *