Hej hundträning!

Det har varit tung på jobbet ett tag. Idag lämnade jag in mitt slutseminarie-manus så nu är det lugnare ett tag. Hundträningen har blivit lidande och jag har mer fokuserat på att överleva och försöka se till att hundarna blir någorlunda aktiverade. Nu är det slut med det och det är dags att tänka framåt igen. Vi har alla momenten i trean samt högre klass i lydnaden att jobba med. Vi behöver även jobba mer med kedjor och nya miljöer och stökigare situationer för att få lite stabilitet på tävlingssituationer. Det är ingen idé att ge sig på alla moment så de vi fokuserar på just nu är framför allt:

Fritt följ: helt om vänster, belöna position, mycket svängar, börja jobba med uthållighet. Störningsträna samt under kommendering.

Rutan: se till att få ut avstånd, stadga och förväntan i rutan.

Vittring: jobba med förståelse och lugn i momentet. Var noga med momentförberedelser. börja med att leta pinne innan de andra pinnarna kommer med.

Inkallning med ställande: jobba både med fart in och ställande. Ställanden under backande, ställande vid runda pinne, ställande vid korta inkallningar. långa raka inkallningar med belöning i slutet. Stadga i lämnande.

Skall på pall, belöning under magen.

Kryp: börja med backande i fotposition, eller i alla fall snett framifrån.

Tung: få upp säkerheten, än på korta avstånd.

Varje pass bör även innehålla lägganden med belöning framför. Inne kan vi även jobba med lite fjärr, nu fokus på sitt-stå och stå-sitt. Ett svårt skifte att få helt bra. Nu ska vi ut och träna!! Det vi kollar på idag är lägganden, följ, inkallning med stadgeträning, rutan och några leta pinne-övningar. Kanske något sättande under backande också. Samt en kedja med: följ, sättande under backande, inkallning samt ett fjärrskifte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *