Veckans fokus

Idag är det söndag och dags att tänka lite kring vad vi ska träna i kommande veckan och bestämma våra fokus-moment. Jag vet inte helt hur veckan kommer se ut än men vi kommer hinna med lite jaktapportering, samträning i helgen samt egen lydnadsträning. Något som jag haft problem med och därför känner mig lite motiverad att jobba på är krypet. Idag körde vi lite träning i köket och hittade en lösning som kan funka, lösningen heter såklart omvänt lockande. Just nu går jag lutad över henne i fotposition med ett omvänt lockande i huvudhöjd och belönar lugnt i fotposition. Det funkade väldigt bra, hon blev lugnare och höll sig bra i position. Krypet kommer därför bli ett fokusmoment kommande veckorna. Detsamma tror jag om skallet, det körde jag nu sittande mitt mot med omvänt lockande och även i fotposition. Det momentet är ganska ok, men behöver alltså befästas. Lite fokus lägger vi även på tungapporten. Framåtsändandet är ett trist moment som jag helst undviker ett tag till. Någon gång behöver vi köra lite uppletande, får se om vi får till något enkelt i veckan. Vi körde uppletande igår på en väldigt öppen ruta när det var väldigt blåsigt och det blev för svårt för alla hundarna. Jag kan nog valla några korridorer någon dag när jag jobbar hemifrån och låta dem få leta lite.

Tävlingslydnaden då. Vittringen behöver vi verkligen jobba med, den har inte fått så mycket uppmärksamhet som den skulle. Vi fortsätter fokusera på fria följet men behöver även lägga lite mer tid på stadgan. I våra kedjor har hon rest sig ur sittandet några gånger så det behöver vi lägga lite tid på och belöna upp. Vore bra att få in några rutskick och lite fjärr, behöver köra lite utan matta på nära håll. Vi MÅSTE få till lite träning i nya miljöer också.

Veckans huvudfokus: kryp, vittring, följ, stadga.

Måndag: Träning i ny miljö: fritt följ, stadge-träning, inkallning, vittringsövning, fjärr. Kedja! Träning hemma: kryp, skall, tungapport.

Tisdag: Apporteringsträning med apportkastare. Transporter – öka värdet på transporterna! Stadge-träning.

Onsdag- Fredag: Träning hemma när det passar: följ, kryp, tungapport, vittring, uppletande.

Söndag: Samträning: kommendering, följ, skall, stadga, kedja med fjärr, ruta, stadga, skall. Samt lite kryp om ok väder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *