Januarilydnad

Vi tar det rätt lugnt, hade stora planer för dagen men isgatan gjorde att vi fick stanna hemma. Det blev lite träning2015-01-16 15.10.37 hemmavid i garaget, vi körde följ, snurra på pall, stegförflyttningar mittemot och lite lägganden. Det gick bra och blev trevlig träning. I följet sprang vi längs väggar och fick till bra position, fint fokus och bra attityd. Det känns som vi har relativt bra framsteg i följet och jag hoppas att vi kan fortsätta utan att tappa rakheten. Något som jag har funderat på hur jag ska jobba med är vittringen. Hon lyfter de pinnar hon inte ska ta eller flyttar på dem. Jag funderar på att fästa dem på något sätt och lägga ut godis för att få ned aktivitetsnivån samt lägga ut massor av pinnar.

Imorgon åker vi till Högby för inomhusträning och jag tror vi behöver fokusera lite mer på brukset. Vi ska såklart börja med följet som vanligt och ha fokus på position och jobba med svängar. Blanda höger och vänster för att inte tappa position samt spring längs vägg. Sen lite kryp för att se hur det funkar för dagen, lite skall på pall samt tungapport. Tungapporten ska belönas med kattmat som jag sen kan göra slut på efter kedjan. Vi ska kolla av framåtsändandet lite kort också. Kedjan vi kommer köra blir kort följ, läggande under gång, inkallning, apportering, rutan (med bollbelöning) samt fjärr med belöning först hos den som står bakom sen en lite transport och stor belöning hos mig. Före kedjan måste jag kolla av läggander under gång och kanske lite bärande av apport. Får vi tid kör vi lite vittring men jag misstänker att det är nog med de moment jag redan planerat för. Bruksmomenten ska jag mest kolla av kort tänker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *