Tråkig kedjeträning men viktiga insikter

Igår var vi till Högby och tränade lydnad. Först körde vi platsliggning vilken gick mycket bra trots störning av en liten mus som sprang längs väggen. Sen körde vi två samtidigt, jag blev kommenderad i en kedja av Daniel och det var bra saker men en del störande grejer också. Det mest knäckande är att hon missar en del enkla grejer som hon egentligen kan. Som inkallning till exempel. Där gör hon allt helt perfekt fram till ingången där hon helt plötsligt viker av och tar en omväg och samma sak är på väg att hända i apporteringen men jag lyckas avstyra det. Jag förstår verkligen inte varför det blir så. Det är enkla moment som aldrig blir fel på träning och det är så himla tråkigt att se att hon blir så påverkad av en ganska enkel situation. Vi har redan varit i hallen och tränat, det är ingen okänd som kommenderar och momenten är enkla. Trots detta gör hon relativt stora grejer som inte händer på träning. Det som på något sätt är bra är att det händer på träning så jag kan vara förberedd för det på tävling. I tävlingssituationer behöver jag med andra ord använda rätt mycket dubbelkommandon ett tag för att se till att inte dessa fel kommer.

Jag tycker hon har fin attityd i rutan och tar mina omdirigeringar på ett bra sätt men vi behöver såklart jobba med att få lite mer djup i positionen. Jag är glad att hon inte nosar och att jag får bra kontakt med henne. Något annat som också är bra är att fjärren funkade så pass bra! Hon gör skiftena snabbt med superfin attityd! Sen är det följet som ännu inte funkar. Det gör lite ont att se hur svårt det är. Hon tränger och känns stressad. Det som funkade bra var språngmarschen och några vänstersvängar. Men visst, det har gått framåt. Hur som, vi behöver träna mer långa kedjor med kommendering! Jag hetsade henne lite mer inför fjärren vilket jag tror var rätt bra. Hon kanske kan behöva det inför lite svårare moment, dock inte fotgåendet där vi behöver mer fokus. Det är tungt att det ska vara så svårt. Jag tycker inte hon ser så obekväm ut, lite stressad mellanåt men har ganska bra attityd genom hela. Jag tror jag behöver jobba med en stor trygghet i momenten, mycket momentförberedelser och tävlingsträning. Har haft en del funderingar på kurser framöver och tror jag har hittat en strategi.

Sen körde vi kryp, skall och följ (fast i omvänd ordning!). Följet går bättre och bättre tycker jag. Nu belönade jag nästan bara från armhålan, jag behöver komma ihåg att blanda det lite mer. Vi behöver även träna mer med kommendering men då göra det enkelt, gå längs väggar eller med omvänt lockande.Krypet gick helt ok. Jag behöver hitta ett bra tempo för oss båda där hon inte går ifrån mig eller tappar position. Jag tror på att blanda korta kryp med låg aktivitet samt längre sträckor där vi får lite flyt. Skallet gick också ok, hon behåller positionen fint men jag måste tänka mer på att belöna henne sittande. Vi behöver också få lite längre skall men det tror jag kommer. Hon skäller med fint självförtroende och tystnar bra. Vi har inte tränat så mycket skall på sista tiden så jag är nöjd med detta. Vi körde även lite framåtsändande som gick som det brukar…

Idag var det ingen träning men imorgon blir det en timmas ridhusträning och på onsdag är det en privatträning med Ingela inplanerad. Ska bli intressant! Ska försöka få till någon mer träning på ny plats även i slutet av veckan. På söndag åker vi nog till Motala för att se lite rallylydnad och miljöträna. På träning imorgon ska vi fokusera på följet, gärna med kommendering om det finns möjlighet, lite kryp, rutan, läggande under gång, inkallning med ställande och utan samt fjärr. Vi kör även en kedja med följ, inkallning, läggande under gång, rutan, apport, fjärr. Jag ska tänka på att göra ett följ längs vägg och några enkla svängar, belöna snabbt i rutan och köra rutan åt olika håll, hjälpa till i apporteringen och inkallningen.

På onsdag fokuserar vi på bruks: framåtsändande, kryp, skall, tungapport. Får vi tid över kanske det kan vara vettigt att titta på vittringen. Måste packa om träningsväskan imorgon så jag får med rutan, apporten och vittringspinnarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *