Anmält till tävling!

Det blir alltså en tävling, lydnadsklass 2 i Katrineholm den 14 februari. Till dess behöver vi bland annat jobba med kedjor, läggande i position, kommendering, att gå in i ridhus med kontakt och position i rutan. Idag var vi iväg en timma i Högby och tränade. Halva tiden gick åt till fri träning och sen fick vi lite kommendering var. I vår fria träning körde Polka och jag följ med omvänt lockande, rutan, liten kedja, inkallning och apportering. Överlag gick det bra och hon hade fint fokus men våra lägganden har blivit problematiska. Hon lägger sig just nu inte alls i fotposition och mycket dåligt om jag står snett vid sidan. Vi körde även lägganden under gång/backande och det gick heller inge vidare. Det blir till att boosta detta moment framåt. Mycket lägganden; i fotposition med belöning framför, under bakåtmarsch, från kastad godis, i platsliggning och sist under vanlig marsch. Vi körde sist en kedja med kommendering: inkallning, läggande under gång, rutan, apportering, hopp och fjärr. Överlag gick det bra! Det blev kattmatsbelöning på den! 😉

Imorgon blir det lite ridhusträning, återigen i ridhuset med tveksamt underlag så vi får fokusera på fartmoment och kontakt under störning. Jag behöver boosta fart och motivation i inkallning och apportering, men även ingångar i dessa moment. Vi kommer även köra mycket transporter och ha lite lockande objekt utplacerade när vi kommer in första gången i ridhuset. Lite följ, rutan med och utan target, inkallning, apportering och kedjor med kattmatsbelöning. Sen blir det även studiecirkel på en ny bok som jag fick hem igår!

Boken verkar bra det lilla jag har sett hittills. Tror det är vettigt för mig att hitta bra rutiner och sätt att hantera mina tankar. Jag har redan börjat oroa mig inför tävlingen även om jag har bestämt mig för att det bara är ett sätt att kolla av vad vi behöver träna mer på. Det är inga nya moment men det är mycket som är svårt, speciellt för oss då jag blir nervös och Polka är känslig…. för mycket olika saker. Det kommer nog vara rallytävling samtidigt i ridhuset vilket kan bli jobbigt för henne men nu har vi tränat mycket i miljöer där det händer mycket så jag hoppas vi är väl förberedda. Det som jag märkte idag är att hon reagerar på TL, hon tog en lov för att slippa springa nära henne idag. Samtidigt så reagerade hon inte alls i torsdags när vi fick lite kommendering. Det är nog helt enkelt ganska personberoende. Hon fick lite belöning hos TL idag efter fjärren och det tror jag är bra för henne. Vi ska fortsätta jobba med kommendering och nästa vecka hoppas jag vi kan testa ett nytt ridhus med bättre underlag. På torsdag blir det lydnadskurs igen hos Ditte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *