Vila och kurs

Jag har haft lite tufft på jobbet några dagar men jag tror det vänder (lite) nu. Hundarna har därför inte fått så mycket träning utöver lite lägganden och kryp. Jag har eventuellt hittat ett nytt sätt att träna lägganden om gör att armbågarna går i mycket bättre. Krypet går ok och hon har mer värde för position. Lite promenader men i övrigt har det varit lugnt på lydnadsfronten.

Igår var vi på kurs i Motala och fick göra nya roliga övningar. Vi övade sittande i grupp och Polka fick sitta med tassarna på stenar och fokusera på godis på en stol. Hon hade superfint fokus och klarade ganska mycket störning. Rätt bra med tasstrampet också, hon satt rätt still. Sen övade vi hindersug vilket var väldigt roligt enligt Polka! Hon hoppade superbra och sökte hinder alla gånger utom en. Det nya momentet i elitklass kommer troligtvis inte bli alltför svårt för henne! Sen tränade vi skiften på pall och runda föremål med skifte. Polka gjorde det jättefint men har lite svårt att ställa om mellan olika skiften, framför allt från ligg. Jag behöver bli lite bättre på att lägga in momentförberedelser även i dessa övningar för att verkligen hjälpa henne förstå vad vi jobbar med. Jag behöver även tänka på att inte köra för många fart-övningar utan att lägga in fokus-övningar mellan. Ett bra sånt sätt är att gå runt targeten men inte gå till den eftersom hon har sånt sug mot den. Bra test av fokus och självkontroll.

Idag blir det lite lugnt igen. Vi har ingen inplanerad träning idag, i helgen hoppas jag däremot på ridhusträning både lördag och söndag. Vi tränar nog lite idag men inget organiserat. Vill fortsätta testa av lägganden, både i position och under gång. Ska testa att lägga in dem i kedja om de fortsätter funka. Vi ska även testa av hoppet fullt momentmässigt och gå lite följ. I ridhuset i helgen ska vi öva lite mer tävlingsmässigt och hoppas få lite kommendering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *