Bra och skön träning

I måndags var vi som brukligt i ridhus och tränade. Det gick rätt bra, vi gjorde först gruppmoment där vi fick till bra transporter och bra moment med rätt mycket störning. Bra träning inför lördag! Sen fick vi en del kommendering och det mesta funkade riktigt bra. Läggandena är lite osäkra men funkar relativt bra ibland, fjärren är fortfarande lite ofokuserad där hon kollar för mycket på TL så det måste vi jobba lite med. Vi boostade rutan så det kom en boll så fort jag sa stanna men vi behöver fortfarande jobba med positionen i rutan då hon springer lite kort.

Igår var vi i Motala för fritt följ-kurs. Vi fick många bra tips och fick bra träning! Först började vi med att titta på mitt problem med att Polka blir alltför fixerad vid handen och jag fick tips om att sällan belöna från handen. Överlag skulle jag jobba med att inte ge den belöning hon förväntar sig eftersom hon lätt fixerar sig vid synliga belöningar. Vi fick öva på att komma in vid sidan längs väggen och hitta rätt position samt att vara väldigt noga med att hon hamnar helt rätt och nära. Sen gjorde vi ingångar vid sidan och vi ska testa att göra två av tre ingångar med omvänt lockande och den tredje med belöning från armhålan. Andra passet gick vi lite längre sträckor med kommendering och det gick bra. Första gångerna följde jag kommendering och var tyst och då blev hon lite stressad. Sen testade jag att gå mer efter eget huvud och även hjälpa polkatehenne lite med uppmärksamhetsljud och det blev än lite bättre. Språngmarschen funkade inte så bra men i övrigt gick det rätt bra. Halterna funkade bra. Vi fick även lite läxa att träna följ till musik som ska bli spännande att testa! Något mer viktigt jag fick med mig var att alltid tänka på vilka bieffekter olika övningar kan ha samt att alltid både jobba med flyt och teknik. Båda är viktiga!

Imorgon blir det morgonträning med Jenny och Daniel i Naterstad. Det är dagen innan träning och vi ska mest jobba med att få till en bra känsla och att boosta moment. Det som jag vill göra är lite transporter med störning, lite följ med inklappning av axeln, en kedja med påbörja ett följ, inkallning, apportering och ruta med bollbelöning. Följ och läggande under gång som belönas, transport, apportering, fjärr som belönas från mig. Sen ska vi softa och förbereda oss inför lördagens tävling. Det kommer nog ett inlägg om det imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *