Osorterad onsdagsträning

Idag var hundarna ute med husse på förmiddagen på en rejäl promenad och på eftermiddagen blev det lydnadsträning i ridhus med Jenny och Riley. Det blev fokus på stadga och vi var noga med att tassarna inte förflyttades i onödan men jag har märkt att jag har slarvat med flera saker i relation till stadga. På våra ridhusträningar har jag låtit henne lägga sig när jag lämnat henne sittande och även tillåtit att hon rör sig när jag är på väg tillbaka till henne efter ett vänta. Det hade nog inte behövt vara ett problem om det inte hänt så pass ofta. Så nu tar vi tag i stadgan och gör om och gör rätt. Vänta betyder att behålla den position jag anger och jag ska belöna i läggande på vägen tillbaka.

10888847_10152637695523237_8413151334710709809_nVi gjorde även ganska många lägganden, både under gång och vid sidan och det blev mycket bra. För att vara oss. Hon trampar sig ned under gång men jag får vara nöjd med det med tanke på att hon annars inte lägger sig alls. Nu var båda armbågarna i! Jag felade kanske 2-3 lägganden men fick många bra. Det som jag märker börja komma är att hon lägger sig fint men efter belöning sneglar hon upp på mig och lyfter då ena armbågen. Men med omvänt lockande utifrån kan jag bekämpa det men jag måste vara mer observant på det. Vi gjorde några korta kedjor där jag la belöning i läggande under gång och rutan. Vi gjorde även några fjärrskiften med belöning bakom som hon hade lite svårt att släppa men vi jobbade oss genom det. Det blev även några långa skick till rutan och två lägganden (separat) med lite avstånd i rutan. Sen tränade vi apportgripanden där jag la ut apporten på objekt så hon inte skulle behöva får grus i munnen samt att se till att hon inte lägger på tassarna.

Imorgon blir det promenader och sen lydnadskurs på kvällen. Fredag blir lite intressant med ny plats och nya människor. Då ska vi försöka köra någon ingång på ny plan och kommendering, gärna ett läggande under gång i slutet av en kedja, plats, följ, fjärr och apportering. Helgen är ännu obokad… Vi får väl se vad som händer. Jag tänker i alla fall köra brukslydnad ett pass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *