Årets första spår!

Idag blev det ett lydnadspass i Ryd med Anki och sen ett var sitt spår till hundarna. Jag vet inte vad jag ska säga om lydnadsträningen. Jag var inte på humör, det blåste halv storm och det var kallt. Planen var dock bra och inte blöt även om det såklart var kallt. Vi gjorde två ingångar på plan vilket var svårt men funkade ok, speciellt med tanke på att vi fick väldigt kort om tid för uppvärmning. Det är för övrigt något vi ska ändra på till nästa träning så vi kör lite gemensam uppvärmning först och sen kör en och en. Hur som, sen gjorde vi ett fritt följ som gick ok, positionen är ju inte bra men hon släpper inte. Nästa pass ska jag hjälp henne lite bättre. Sen gjorde vi en stadge-övning som var svår enligt Polka. Jag lämnade henne för en inkallning och hon gjorde en kort förflyttning när jag var fem meter bort. Vi behöver öva mer stadga i nya miljöer, samtidigt var det en svår miljö och hon var dåligt uppvärmd så förutsättningarna var inte så bra. Jag får vara lite snällare nästa gång och ge henne lite bättre förutsättningar helt enkelt. Samma sak med lägg under gång, detta hat-moment. Hon la sig inte ordentligt utan jag fick vända och ge ett dk. Rutan däremot gjorde hon superfint med störning vid sidan av en leksak hon gärna ville ha. Efter våra enskilda pass körde vi lite allmän träning. Det blev rätt bra skall på pall – jag tror verkligen på den lösningen! Idag fick vi inte lite gny vid ett tillfälle men det berodde nog på att hon genom hela passet var lite för hetsig. Trots stadge- och fokusövningar låg hon lite högt i intensitet. Kanske var det en kombination av blåst, kyla, engagemang och att hon var törstig/nödig. Inte vårt bästa pass men helt ok. En ny plan och svår miljö klarade vi av helt ok.

polkafinSen under eftermiddagen fick hundarna gå årets första spår. Lyckliga hundar! Sookie jobbade superbra men tyckte spåret var alltför kort. Polka låg återigen lite för hög intensitet vilket jag inte har tänkt på som reglerbart. Men självklart kan jag försöka sänka hennes intensitet även inför spårarbetet. Lite godissök och omvänt lockande kanske kan hjälpa lite. Hon gjorde ett mycket fint spårupptag, det var relativt lätt för vi kom snett på spåret så det var enkelt att gå åt rätt håll. Hon spårar med mycket engagemang och hittar alla fem pinnar men går ofta utanför spårkärnan och sprang genom vinklarna utan vidare tanke. Liggtiden var ca 1 timma så det var relativ kort tid. Jag behöver jobba med att sänka energin i spåret och få upp lite mer nogranhet. Även om hon hittar de flesta föremålen är det lätt att hon springer förbi något eller missar vinklar. Vi får fundera vidare kring det. Kanske längre liggtid och mindre fokus på slutbelöningen och mer belöning under spåret. Vi kanske kan göra något litet godissök i samband med pinnarna och mindre belöning i slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *