Framåt!

I söndags tränade vi lydnad på ny plats. Vi gjorde en kedja med följ, inkallning, framåtsändande och kryp där jag belönade väldigt sparsamt. Följet gick relativt bra. Inkallningen var problemfri och framåtsändandet väldigt bra! Hon gjorde helt rätt efter de förutsättningar som hon har fått. Gick ut fint i lugn galopp, när jag kommenderar sakta går hon ned i tempo och skrittar framåt i helt rätt riktning. Jag hade en leksak som visare åt första hållet men inte åt andra. Hon gjorde det riktigt bra! Till nästa gång ska jag göra det lite lättare så vi bibehåller det fina utförandet. Hon reagerade inte heller på kommendering så det var väldigt fint. Krypet däremot gick inte bra. Vi har fått in osäkerhet i krypet så vi måste backa lite där. Tänker köra med mjukost nästa gång för att få till bra utförande. Skallet gick bra men med lite skutt så nästa gång blir det pall. Tungapporten gick också mycket bra, dock var det 3,5 kg apporten så frågan är om det påverkar. Hoppet gick bra. Överlag bra träning. Hon kändes inte alls påverkad av den nya miljön, mycket trevligt.

Igår blev det vila för hundarna, ingen direkt aktivitet utöver promenader. Idag blev det två aktiviteter, uppletande och spår. Uppletandet skedde på vall, det var spännande! Vi har aldrig gjort uppletande på äng förut men Polka jobbade superbra. Lite vid och utanför rutan men hittade fyra föremål på drygt tre minuter. Hon plockade tre föremål som inte var våra utan att blinka. Det blåste en del men jag tror hon hade hittat föremålen i vilket fall. Mycket fint jobb! Sen hade husse lagt ett spår på 800 m med ett flertal vinklar samt 8 pinnar. Alla pinnar åkte med in men vi hade en del tapp, som vanligt. Kanske var tappen lite mindre men jag tycker fortfarande att vi har för låg precision. Vi hade nog klarat oss runt spåret men det kan gå lite hur som på spårtävlingen tror jag. Jag tror ju hela tiden att hon är trött. Visst fick vi ett lite större tapp i slutet men samtidigt var det en spetsvinkel som vi båda var oförberedda på. Kanske är det inte så att hon är så trött utan att det är jag som överanalyserar hennes spårförmåga. Vi ska komma upp i 1200 m i helgen för att kolla av att det funkar. På fredag gör vi nog lite spårupptag också. Imorgon ska vi försöka köra genom lite lydnad  men göra enkla utförande och fokusera på att få bra moment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *