Trött och osäker

Jag är i en trött fas just nu, jag hoppas det blir bättre efter disputationen. I torsdags var vi på lydnadskurs i Motala, alltid lika roligt! Polka jobbade på fint. Vi gjorde ingångar på plan, sittande i grupp och platsövning. Vi gjorde även en kedja med följ, inkallning och följ. Det blev en relativt bra kedja men positionen i följet är fortfarande trist. Vi gjorde även lite fjärrskiften inomhus och de gick fint. Bra träning och trevligt umgänge.

I fredags gjorde vi inget annat än promenader. Jag är som sagt trött av mig men idag kom vi iväg och spårade. Daniel la ett spår på 1200 m och jag vet inte vad jag ska säga om det. Som vanligt veckan innan tävling går vi bort oss. Vi kom runt med hjälp och i slutet spårande hon mycket fint. Problemet var att hon var väldigt hetsig i början och gick över pinnar och vinklar. Jag måste se till att få ned hastigheten några snäpp och få upp noggrannheten. Spåret låg uppåt 140-160 min och det var fint väder men lite blött i markerna. Vi tog oss genom vissa svårigheter på ett bra sätt men andra, i början, blev för svåra. Det blir mycket sämre när hon suttit länge i bilen och laddat så det kan vara lite därför. Något jag inte behöver oroa mig för är spåruthålligheten, ju längre vi spårade ju bättre blev hon. Sen ska jag tänka över mina kommandon i spåret. Vid upptag ska jag hon övergå till upptag snarare än leta spår eftersom det blir för likt spåra som jag använder i spåret. Problemet blir att hon går iväg framåt och letar spåret när jag egentligen vill att hon ska leta där vi är. Vi får se hur det går på tävlingen. Det kan gå bra eller så bryter vi, någon gång måste bli den första att bryta också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *