Lydnadstankar

Vi jobbar med kryp hemmavid och lägger stor vikt vid tekniken. Men i övrigt så lägger vi mer fokus på tävlingslydnaden. Igår var vi i Motala på kurs och det var rolig men även lite svår träning. Vi gjorde störningsövning i fritt följ som blev bra, Polka hade fint fokus men behöver komma in i rätt tanke för att det ska bli bra. Sen gjorde vi fjärrövningar och började titta på konskick. Fjärren är lite svår, jag utmanade P ganska mycket genom att byta plats i lokalen för att få mycket störning bakom och och vi fick lite framflyttning i framför allt från stå till sitt. Vi jobbar vidare med fjärren för att få ut den på avstånd och det funkar bra ibland men när hon blir lite osäker så kan hon välja att ligga kvar istället för att ställa sig. Men det börjar närma sig! Hon gör skiftena mycket bättre med targetmatta så vi kanske kan använda den om vi tävlingstränar framåt. Vi ska förresten iväg och tävlingsträna imorgon så det kan vara dags att lägga upp en plan! Det vi behöver träna mest på är kedja moment, fritt följ, vittring och fjärr. Vi börjar med fritt följ med kommendering där vi testar alla delarna men belönar lite emellanåt.

Kedja: sätt under gång, inkallning med ställande och bollbelöning, metallapportering, ruta med bollbelöning på ställandet och sen en full ruta, efter detta kör vi en tävlingsmässig vittring och fjärr med matta.

polkaJag vill avsluta med en bakåtbelöning från mig (d.v.s. en kastad boll) för att förstärka bakåttanken. Får vi till de sista bitarna så är vi klara för start i klass 3. Min plan är att ta ett förstapris i klass tre i år (hinner vi inte i sommar, hinner vi i vinter) och sedan öva in elitmomenten under 2016 för att starta den nya eliten året efter. Under hösten ska vi främst sikta på brukset och försöka få in mer än en tävling per säsong som vi annars haft. Vore kul att få till uppflyttning till eliten där med men det är så mycket som ska stämma så det är inget jag räknar med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *