Ny miljö, bra träning

Idag var vi iväg och tränade med lydnadsgänget och testade en ny gräsplan. Vi blev kommenderade i typ hela lydnadsklass 3 utom hoppapport. Det blev bra träning och det känns som start i trean inte är långt bort! Vi behöver bara köra lite längre kedjor och lägga in alla momenten. Vi behöver lägga lite mer tid på gruppmomenten men jag vet inte hur mycket hennes löp påverkar henne där. Sittandet och platsen blev lite nosiga, sen hjälpte det inte att det regnade… men det var skönt att se att hon låg tungt och inte hade några tankar på att sätta sig. Vi behöver lägga mer tid på dem! Varje pass framåt.

I övrigt: fria följet gick ganska bra, hon släpper lite och tappar lite i svängarna. Vi behöver stärka upp svängar och lägga in mer störning. Kanske lägga ut en del leksaker. Inkallning med ställande belönade jag direkt, kanske var lite väl snabb men ställandet blev ok. Behöver fundera på hur jag ska gå vidare med det. Vi får helt ok ställanden men inte supersnabba. Vore kul att få till det helt rätt från början istället för att behöva jobba om dom när vi kommer upp i klasserna. Vi gjorde även ett sättande under gång som blev bra. Sen gjorde vi en metallapportering där vi fick problem i kastandet, hon blev väldigt osäker när jag fick apporten så det behöver vi jobba med. Apporteringen var annars bra, mycket finare ingångar nu. Sen gjorde vi en hel klass 3-ruta som blev bra utöver att hon går lite grunt i rutan och jag fick göra två ligg-kommandon. Därefter gjorde vi en vittring där hon fick hjälp med en godis framför fötterna för att hålla fokus, men i övrigt körde vi tävlingsmässigt och det blev bra!! Hon springer ut, går över pinnarna 1,5 gång och väljer sedan rätt utan att plocka med dem. Mycket fint, sen en avlämning med omvänt lockande vilket innebär mycket mindre tugg. Efter detta en fjärr på 10 m avstånd men med matta och störningar bakom och vid sidan. Mycket fint fokus överlag. Jag gjorde ett back-sitt-kommando som hon missuppfattade så jag måste ändra kommandot. Kanske kan köra bitt (back+sitt).

Vi behöver lite kampanjer känner jag. De som känns viktigast är fria följet där vi ska lägga tid på vändningar, stegförflyttningar och störningar. Stegförflyttningar bakåt ska jag göra med yttre stöd, som t.ex. väggar. Vi behöver fortsätta med störningsträning, mycket nya miljöer och ingångar på planer.

Apporteringarna behöver bli tryggare så där ska vi lägga tid på avlämningar och kastandet.

Lägganden behöver vi jobba med också. Åh vad jag inte tycker det är roligt. Hon har sällan armbågarna i så vi behöver jobba med det. Vore bra att få till snabbare lägganden även i fjärren.

Hmm funderar allvarligt på att anmäla till tävling nu. Idag funkade allt så bra så det vore roligt att testa på tävling. Anmäler jag till kvällstävling har jag ca tre veckor på mig att få det än lite mer stabilt. Ska kanske köra lite kedjor och se hur det funkar och fortsätter det gå bra kanske jag kan våga anmäla och lita på att det kommer gå hyfsat. Jag är ok med ett resultat som inte blir ett förstapris. Jag tror vi kan fixa gruppmomenten till dess också, eller leva med lite nosande. Vore bra att få en avstämning innan sommarkursen så vet vi vad vi ska jobba med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *