Tagit tag i

Igår var vi på bruksan och tog tag i saker som visat sig att vi behöver jobba med. Det blev fritt följ-träning med bra position men med lite väl mycket fokus på belöningen, jag behöver variera vad jag har belöningen mer! Vi tränade position i rutan med target och hon gick visserligen ut men bågade på vägen ut. Min tanke är nu att fokusera på raka skick till target utan ruta för att stärka upp skicken och räta ut dem samt förstärka stoppen.

Sen tränade vi lite fjärr som inte gick så bra, vi fick förflyttning och lite stress men jag tror det berodde på att hon låg ganska högt i energi, kanske för att hon var hungrig. Så jag får backa lite och göra enkla skiften på avstånd och svåra nära, hela tiden med belöning bakåt. Vi tränade även mycket apportering och det har gått framåt, nu sitter hon kvar i kasten och ibland även i avlämningarna. Trixet var att lägga ned belöningen på marken så hon tänker mer nedåt och inte bakåt i avlämningen. Det blev sämre i kedjan men ändå helt ok. Kedjan bestod i ingång på plan med överlämnande av pinne (det gick bra!), hoppapport (fint!), ruta (lite steg) samt fritt följ (återigen med dålig position).

Hemmavid jobbar vi med tungapportering och kryp. Krypet går ok, hon blir lite stressad utan osten men det känns också som det går åt rätt håll. Hon orkar mer nu men positionen varierar en del, måste återigen tänka på varifrån belöningen kommer. Tungapporten på 2,5 kg gillar hon rätt bra, hon kändes inte så påverkad av den i hanteringen. Det blev några fina upptag också även om vissa även blev sämre, speciellt i lite högre gräs. Även där fick jag mer stillhet i avlämningen genom att lägga ned belöningen på marken.

Ikväll blir det sökträning, har ingen speciell plan. Vi jobbar på som vanligt. Det som behöver stärkas är inkallning och transporter. Imorgon kör vi säkert lite träning på något sätt, ska försöka få in lite targetträning och avlämningar. Vi är anmälda till en lydnadstävling men jag tror inte den blir av eftersom det är för få anmälda. Troligtvis kommer jag anmäla till en annan tävling senare i sommar och hoppas på att det inte är för varmt då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *