Kul störningsträning

11659302_10153094077558237_2923335127233690189_nVårt projekt med störningsträning är påbörjat. Igår träffade jag träningskompisarna i Motala och vi körde olika typer av störningar. Kom på att försöka utnyttja folk som störning på bättre sätt istället för att jobba med moment. Så det blev först gruppmoment som gick bra, jag belönade upp både sittandet och platsen. Sen gjorde vi först träning av stadga i lämnande och fjärr med folk nära. Hon kollar runt lite men har mer fokus på belöningen än folket. Det var bra, vi behöver mer träning på sånt, även att de kan vara lite mer störande efterhand. Vi gjorde även en övning med mycket störning där fokus skulle vara på mig och inte på saker, folk som rörde sig, bollar som kastades eller märkliga kommentarer/röster från de andra.

Polka gjorde det ganska bra men det var svårt och något vi behöver jobba vidare med. Jag behöver även tänka mer på att variera att gå ut från störningarna och gå ett fritt följ och sedan gå in igen. En annan sak som jag behöver tänka på är att hålla olika tempon. Jag fick även tips om att använda en godis som jag droppar framför henne när jag går tillbaka till henne i stadgan istället för det omvända lockandet eftersom det inte blir tillräckligt tydligt för henne. Kul träning var det!

Imorgon åker vi på läger med SSRK och därför blir det ingen lydnadsträning idag. Kanske att jag lägger något spår om andan faller på som omväxling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *