Dags att kedja?

Idag hade vi ett roligt pass hemma vid sjön. Vi körde mycket fartmoment och belönade ibland med vattenapportering. Vi fick till riktigt fina ställanden genom en rolig runda/springa till skål-övning. En del fritt följ och skick till rutan men de blev inte helt bra i position. Delvis beroende på det höga gräset men mest på att hon inte han momenten så bra egentligen. Några fina apporteringar och även en “lätt” tungapport som belönades med leverpastej. Jag gjorde en kort kedja med sättande under gång, följ och inkallning med ställande. Jag belönade upp några lägganden och tränade först av allt gruppmoment med fokus framåt. Lite rutan-träning men vi behöver lite bättre förutsättningar för att få ut lite avstånd. Hon har dessutom en tendens att springa in från sidan.

Inte så mycket fjärr idag, men rolig och fartig träning. Vi fick lite låsningar i vattenapporteringen men jag tror det berodde på att hon inte såg den ena apporten så väl. Vi gjorde en del framåtsändande och det gick också rätt bra. Vi behöver utveckla det vidare framåt nu så kanske det kan bli ett mer stabilt moment snart. Vi behöver ytterligare ta ut avstånden och utmana lite mer i ny miljö. Sen funderar jag hur vi ligger till egentligen i lydnadsklass 3 och högre klass. Jag tror vi ska ta och köra genom hela programmen snart och kedja vissa delar. Vi behöver få se lite var vi ligger och hur kedjorna funkar nu. Plan för att testa av lydnadsklass 3 momenten:

11696011_10153121135318237_955740178172460309_nFöljet – gå lite längre sträckor och göra fler högersvängar. Kedja med sättande under gång som belönas i fotposition. Inkallning med ställande bollbelönas, det är fortfarande inte bra. Lägg in hoppapport före med handhjälp. Metallapport och sen ruta på 20 m med target, belöna stadga och sen gå hela rundan. Vittring och sen fjärren på avstånd men med matta.

Högrelydnaden: Följet är samma som lydnaden, inkallning med belöning långt bakom, sen framåtsändande med lina, kryp med belöning från foten, hoppet, skall och tungapport med stor belöning.

Det känns lite motigt att vi har så stora problem i både högre och trean, då framför allt krypet och fjärren. Fjärren har blivit så mycket sämre i sommar. Den var så bra i våras men gick sönder till tävlingen och har inte lagats sen dess. Tungen och framåtsändandet är det även mycket kvar på men där har vi inte tränat så mycket på senaste. Inte något att hänga upp sig på egentligen men jag behöver nog strukturera upp träningen lite mer för att kunna få lite mer tydliga framsteg.

2 Comments on “Dags att kedja?

  1. Åh vad jag är avis på er sjö!
    Jag måste få komma och träna hos er så att jag kan prova på att använda sjön som belöning 😛
    Ett stort plus är ju även det trevliga träningssällskapet vid sjön 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *