Blött spår

Idag fick hundarna var sitt spår som aktivering. Det var ett tag sen vi spårade nu och jag minns varje gång jag spårar varför: jag ogillar skarpt att lägga spår! Hur jag än gör blir det inte så bra som jag tänkt och jag har så svårt att bestämma var jag ska gå… Idag hade jag en plan för att undvika osäkerheten och jag visste hur jag skulle gå på ett ungefär men ändå sket det sig eftersom det var hästar i hagen jag tänkte gå genom. Liggtid på typ 90 min och det var ordentligt blött och regnade. Det blev ett klurigt spår för Polka, ca 800 m men med spetsvinkel, jag gick vid sidan av stigar, över stig och på stig – det sista verkade faktiskt svårast! Så pass att hon försökte gå av stigen och till och med stannade och kollade på mig. Jag gav ingen vägledning eftersom spåret är hennes jobb, jag tänker om jag börjar hjälpa henne kommer hon be mig om hjälp så fort hon inte vet och det vill jag inte uppmuntra. Hon återtog spårandet direkt och gjorde överlag ett bra jobb trots klättrande över stenar och diken. Två lite större tapp och några små men överlag kämpade hon på bra. Hon hittade hela tiden spåret snabbt även när hon gick lite av. Det var många små vinklar och jag la även pinnarna lite svårt. Hon fick in alla 9 + slut varav en skogspinne som hon verkligen fick leta upp bland andra pinnar på stigen. Jag tycker hon har sänkt tempot lite vilket underlättar ett bra spårarbete. Hon tog även ett fint spårupptag som var lite lätt upplagt med ett spår som gick snett bortåt vänster. Jag måste komma ihåg att hålla igen lite även på spårupptaget annars springer hon lite för snabbt. Men hon är en duktig spårhund! Att gå spår med henne är roligt, men att lägga det är det inte. Vi ska ändå spåra mer och även lägga lite tid på uppletande, det går snabbt och är ju superkul enligt Polka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *