Spår och uthållighet

Det är aktiva dagar nu, så här på sista semesterdagarna! Idag blev det spår och lydnad och en del aktiviteter hemmavid så det blev inte mycket sömn på dagen. Spåret fick en liggtid på ca 90 min och det var ett klurigt spår på kanske 800m? GPSen funkade inte så det är svårt att avgöra men det var hyfsat långt. Det var flera utmaning på spåret, vi gick av och på stigar, kluriga svängar och korsade en grusväg på ett svårt sätt. Grusvägen var använd men det svåra var att hitta spåret på andra sidan då vi ofta brukar gå där men aldrig gått på det stället där jag gick idag. Hon kämpade på bra, gick troligtvis över en pinne i blåbärsriset men inga stora tapp utöver det på grusvägen. Hon kämpade på på grusvägen och hittade tillslut spåret på egen hand med bara lite hjälp genom att titta på stället där spåret gick. Så bra kämpat men jag hade gillat att hon gick mer tid i spårkärnan och inte vinglat så mycket som hon gör. Hon fixar uppgiften och jobbar i ett bra tempo överlag men vi kan jobba lite mer med noggrannheten. Nästa spår får bli ett enkelt så vi även får flytet hela vägen. Efter spåret blev det lite bad vilket hundarna verkligen uppskattade i värmen!

På eftermiddagen blev det en tur till brukshundsklubben och lydnadsträning i värmen. Vi började med gruppmoment där 2015-08-02 20.35.13hon återigen la sig tidigt i sitt i grupp så jag måste backa igen där. Efter jag satt henne upp satt hon fint men det har blivit ett mönster att hon först lägger sig. Lite uppvärmning och sen en kedja med inkallning, framåtsändande, skall och hopp. Kedjan blev bra! Ett fint framåtsändande med lina, det jag behöver tänka på nu är att se till att hon springer tillräckligt långt ifrån mig. Ett bra spontant avbrott och stabilt saktagående. Skall och hopp funkar också bra. Lite bärande av tungapport. En liten paus och sen en del skick till rutan, kryp och fritt följ som gick bra. Krypet gick riktigt bra, jag fokuserar på armbågar och bakben och försöker att belöna när hon går fint med alla benen. Det känns som jag har hittat en bra metod som funkar bra kombinerat med omväntlockande-övning där hon inte får lätta på armbågarna. Jag behöver tänka på att lägga på ett nytt kommando (spring) så hon inte tror att hon ska stanna i rutan. I slutet var hon lite trött men är fortfarande väldigt engagerad och springer nästan lika snabbt som vanligt så länge hon vet var hon ska. Hennes engagemang är verkligen helt underbart!

Imorgon blir det lite apportkastning och lite lydnad. Lördag blir det vila! Sen ska vi försöka få till lite träning på ny plats på söndag. Imorgon ska vi göra sittande, avståndsövningen, en kedja med följ, runda med ställande, lite fjärr, och skall. Sen ska vi fortsätta jobba med fotgåendet, skicka genom ruta, nedläggande och fjärren. Det blir nog ett ganska kort pass tror jag med tanke på värmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *