Superhunden och framåtsändandet

Rubriken låter som en boktitel men det är passande för dagens träning! Polka är en superhund som verkar ha outsinlig energi. Idag fick hon ett uppletande före ett rejält lydnadspass och var lika pigg i slutet som i början. Uppletandet var enkelt trots att det var vindstilla i rutan och hon hämtade hem alla fem föremålen utan problem. Vi behöver få till att låna andras föremål och kanske öva mer i andra rutor och andra typer av föremål. Idag fick hon en leksak, en repboll, en vante på en sten, en vittringspinne och en puck.

uppletSen körde vi ett pass lydnad och inledde med en liten kedja med ingång på plan (super!), inkallning (lite tråkig ingång), tystnad i skallet och hopp med belöning på uthoppet. Överlag var hon väldigt pigg idag och det gjorde vissa saker svårare. Det blev bra skall och bra kryp men det är tydligt att jag måste vara väldigt noga med att höja handen sakta så hon inte drar sig uppåt. I skallet ska vi återgå till pall ett tag för hon har börjat studsa mer igen. Hon fick bära lite halvtung apport och det gick bra, vi hade fokus på att hålla fast och inte på att lämna av. Rätt fina upptag med bara lite rullande. Bra inkallning med ställande tack vare att jag gömde en leksak bakom henne, vi får jobba vidare med det. Hon fick även springa genom rutan några gånger varav en gång med stopp och även det gick bra. Vi la rätt mycket tid på framåtsändandet idag och det är tydligt att vi behöver boosta upp framåtspringet lite ett tag. Med lina går saktagåendet bra och även övergången om jag dessutom hjälper till med ett litet ssss. Men utan lina saktade hon inte av alls utan lite tillsägelse. Så inte så bra alltså. Min plan för att hantera problemen som nu uppstod är att lägga in en riktningsvisare och skicka fram men sen lägga in ett vänta direkt efter hon börjat gå. Först kör jag med lina så att det blir ett bra stopp, sen kör vi utan. Vi måste köra mycket saktagående utan lina nu ett tag för att få till det. Det är ett svårt moment och det känns jobbigt att få sådana utförande nu när det har gått bra ett tag men det är väl egentligen inte konstigt eftersom vi inte kört utan lina och det är en stor förändring. Hon känns lite väl speedad just nu och var precis lika pigg i slutet som i början men det är samtidigt svårt att veta hur mycket hon orkar i huvudet. Hon gick överlag bra och fotgåendet blev som bäst i slutet av passet så jag kanske inte ska vara så rädd för att träna lite mer eller i alla fall längre pass även om det är varmt som det var idag. Hon flämtade visserligen hela tiden men inte särskilt mycket och hon fick vatten och pauser mellan så det verkade inte vara så ansträngande för henne. Skönt att hon orkar så mycket samtidigt som hon är lite svårare att träna när hon är så pigg.

Imorgon blir det sök igen! Vi ska göra ett ganska enkelt pass utan större konstigheter tänker jag. Får vi tid lägger jag in ett uppletande innan så får hon springa av sig lite först. På onsdag kör vi lite lydnad igen med fokus på framåtsändande, inkallning med ställande, fotgående och skall på pall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *