Hålla andan uppe

Igår blev det sök för Polka och det var en trevlig upplevelse som vanligt. Tre tomskick och tre figgar. Fint jobb i tuff terräng men sista figgen fick kalla på henne då det kom in bärplockare i rutan. Hon var lite gnällig men jag tror det har med skendräktigheten att göra för hon är lite otålig överlag nu. En fastrulle och en figge utan belöning, bra transporter. Inte mycket att klaga på utöver gnället.

Idag blev det promenader och ett litet lydnadspass i paddocken. Hon var precis som hon är just nu, hetsig och otålig. Lite framåtsändande som blev bra och dåligt. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp den träningen för att det ska bli överlag bra. Vi körde helt utan lina idag så nästa pass måste vi nog backa och köra med lina igen. Det är svårt med saktagåendet när hon är på detta humöret, hon nosade rätt mycket idag vilket jag tror var ett utslag av otåligheten. Några bra övergångar men mycket konstigheter också. Usch vad svårt det är! Skallet däremot gick bra! Vi gjorde ett ställande i inkallning som gick bra, hon fick en gömd belöning bakom. Lite bärande av tungapport som gick helt ok, hon verkar inte ha problem att ta upp den lite lättare apporten så nästa pass får vi ta den tyngre. Krypet gick som väntat halvdant. Denna gång blev hon hög fram så jag måste ta det lite lugnare och köra mer omvänt lockande innan krypet. Samtidigt måste vi gå framåt också och köra lite mer med högre hand. Det känns som vi är så himla långt från tävlingsmässiga utföranden… Å andra sidan måste vi ut och tävla någon gång också. Om vi kämpar på kan det gå vägen. Vi har en spårtävling inplanerad och sen söket efter det. Samtidigt behöver vi även träna lite lydnadslydnad så imorgon kör vi ett lydnadspass med ruta, vittring, inkallning med ställande, metallapportering och fjärr. Vi ska få till ett uppletande också på ett nytt ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *