Spår och pepplydnad

Jag skrev ett inlägg om spårandet men det måste ha försvunnit konstigt nog. Hur som, Polka gick ett icke-förarspår på över 1000 m med liggtid på 80-90 min. Det blev två tapp som var svåra, båda kom när spåret vinklade in i sänkor så det måste vi öva mer på! Lite annat har det blivit också, klövjeväska på promenaden, lite simning och lydnadsträning. Det var skönt idag när vi körde lydnad sent på kvällen och fick en bra känsla i alla moment. Bra delar med fritt följ, korta bitar med mycket belöning och längre med större belöning. Positionen är bättre men inte helt bra. Dock med bra inställning tycker jag. Vi ska fortsätta boosta ingångar och position i halterna. Inkallning med ställande blir bra när hon tror på att det finns en leksak gömd bakom men annars blir det… tråkigt. Jag kanske ska lägga in lite bollkastare mellanåt också. Framåtsändande gick helt ok idag, det svåra är nu övergången. Det blev med lina idag och det var ett bra val för det var svårt även med lina. Bra framåtspring men svårt att sakta av. Jag la in några vänta direkt efter gruppen för att få ned farten lite men jag måste nog börja att belöna själva avsaktandet mer direkt. Fina inkallningar och bra saktagående. Skallet blev bra idag, jag körde det först på egen hand och det var lite trist och skuttigt. Efter en kedja körde vi lite agility på hopphindren och efter det lite skall som blev riktigt bra. Jag ska hetsa henne lite mer för att få bättre skall ett tag. Krypet gick också bra. Lite hetsig och hög några gånger men jag upplever att det är mycket tydligare för henne nu när jag felar och gör om när hon blir hög. Hon verkar tryggare i momentet även om det är långt kvar till 10:an! 😉 Jag körde en kedja med alla moment:

  • Bra följ, inte mycket att säga om. Fin kontakt, flyter ut i helt om så det behöver vi jobba mer med. Lite långt ifrån i halterna.
  • Inkallning med ställande – långt ställande, jag försökte sen backa henne på ett avstånd hon inte var bekväm med – inte så smart av matte. Hon blev dock inte särskilt påverkade av det! Superbra att hon inte tog åt sig av problemen utan jobbade vidare.
  • Framåtsändande – bra framåtspring, dåligt avsaktande, bra saktagående, bra inkallning men sämre position i fotgåendet.
  • Kryp – förvånansvärt bra! Låg tanke, tappar position med kryper helt ok. Vi behöver ta in mer vanligt kryp mellan låg belöningshand för att få det stabilt.
  • Skall – lite låg skallfrekvens men helt ok. Vi ska boosta detta moment lite mer, gärna på bänk eller annan yta.
  • Inkallning med ställande – helt ok, på kortare avstånd.

Hon hade inga problem med att jobba trots utebliven belöning. Fin kedja överlag. Vi ska fortsätta jobba med kedjor också. Sen efter kedjan körde vi lite agility som var superkul och Polka älskade det! Det blev bra belöning efter kedjan och vi körde lite skall och fotgåendet efter det som gick superbra. Jag ska lägga in lite mer energi och se om vi kan boosta vårt fria följ mer. Så himla skönt att känna att det faktiskt går framåt i momenten.

Imorgon ska vi testa lite bärande av halvtung apport eller lägga ut tungdummien och låta henne hämta den några gånger. Kanske ett uppletande också, eller lite spårövningar. Sen på kvällen blir det lydnadsträning på Korpvallarna och då kör vi hela högre lydnaden med lite plan för utförandena.

Följet: speeda upp henne rejält, köra mycket störning och belöning från handen. Inkallning med ställande- be någon kasta långt. Framåtsändande – köra helt med lina men utan riktningsvisare. Ingen inkallning utan jag hämtar upp henne båda gångerna. Kryp – kör en kort bit utan hjälphand, sen större delen av 10 m med hjälphand. Skall – hetsa henne ordentligt sen köra tävlingsmässigt och belöna skallet med boll. Hopp och sen bärande av halvtung apport som belönas stort. Jag ska komma ihåg att be folk vara nära och lite störande i alla moment utan framåtsändandet. Gärna saker på plan som stör, så som lådor och saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *