Tungt med tung apportering

Idag var vi på brukshundsklubben och körde brukslydnad. Uppvärmning och ingång på plan med ett påbörjat fritt följ gick mycket bra. Följet gick överlag fint! Vi utmanade lite och gick mot staket, mot stenar och i olika tempon och det gick bra. Inkallning med ställande blev väldigt bra med hjälp av utlagd dold boll bakom. Framåtsändande var blandat, båda bra saker och dåliga. Det är ett svårt moment och jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare. Idag cirklade hon vid och nosade på byxorna så hon har inte riktigt rätt fokus i momentet. Det var nyttigt att köra i ny del av planen och testa utan lina men det finns rätt mycket kvar att jobba på. Hon har inte alls förstått avsaktandet så vi behöver jobba vidare med det. Jag kanske ska försöka lära henne nedsaktandet på något sätt i annan kontext för att få det stabilt. Tills helgens läger ska vi fortsätta jobba med själva saktagåendet i alla fall, blanda med skicka och ibland med lina.

Skallet och krypet gick mycket bra och det känns som vi har hittat rätt i träningen på båda. Tungapporteringen däremot gick inte alls. 3 kg bär hon fint om än inte glatt, men 4 kg ville hon inte plocka upp alls idag. Mycket oroande. Hon fick bära en tung dummy hemmavid sen och den var inga större problem så vi ska köra den ett tag och se om den kan hjälpa. Hon är ju lite speciellt nu i skendräktighetstider så det kan vara det som påverkar lite. Hoppet gick mycket fint som väl var.

Imorgon är det sök, på onsdag får vi besök av lite retriverfolk och torsdag ska vi nog ägna åt att packa inför helgen. Fredag blir det nog träningsvila så det vore bra om vi hann träna lite mer någon dag. Vi kom på reservplats på den inplanerade spårtävlingen vilket just nu inte känns som någon större förlust. Kanske känns det bättre efter helgen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *