Utmanande brukslydnad!

Igår var vi på korpvallarna och tränade lite mer tävlingsmässigt momenten ur högre-lydnaden. Polka gjorde ett överlag bra jobb! I följet utmanade jag henne en del med störning men belönade också mycket och det blev ett bra pass. Hon jobbade fint och hade helt rätt tanke. Bra stegförflyttningar och vändningar på stället men hamnar fortfarande lite långt bak i halterna. Vi måste nog ta till en pall för att få fram henne mer.  Hon flyter även ut rätt mycket i helt om marsch så det måste polkavi också lägga lite krut på. Inkallning med ställande blev halvdant, hennes stopp är ju inge vidare. Just nu försöker jag bara få till rätt tanke så jag lät en figurant kasta en boll men jag tycket inte det blev helt bra för hon hade fortfarande inte bakåttänk i ställandet. Efteråt körde vi en med dold boll och det funkade urbra så det måste vi jobba in på något sätt. Framåtsändande var väldigt bra att få testat i ny miljö med grupp och det var svårt. Hon fick ha lina och riktningsvisare och första delen gick ju bra men saktagåendet var svårt. Vi behöver ta ut det mer och göra en ordentlig plan för det. En annan dag… Sen blev det bättre igen! Krypet gick förvånansvärt bra. Det blev först 5 m med hjälphand, halt och sen 5 utan hjälphand. Låg och fin tanke hela tiden men bakbenstekniken varierade en hel del… Men bra att få det testat och skönt att det gick så bra, nu kan vi utmana lite mer där och variera med teknikpass där bakbenen måste jobba rätt. Skallet blev mycket bra, något glest och lite skutt men bra mycket bättre än senaste tävlingmässiga testen. Tungapporteringen blev också ganska bra, även om det bara var 3 kg. Problemet med att bära så lätt är att hon gärna vill komma in vid sidan, avlämningarna blir bättre med en riktig tung. Vi ska börja ta in 4 kg mer i vanliga träningen igen. Hoppet var heller inga problem även om vi inte hade ett riktigt hopphinder. Efter det blev det en stor belöning trots att hon fått lite små belöningar i momenten. Fin attityd genom hela, även när det ibland blev svårt.

Efteråt körde jag lite fortsatt inkallning med ställande och framåtsändande. Båda gick bättre men saktagående är svårt. Vi måste kör mycket mer saktagående för att få det stabilt i olika miljöer både med och utan lina. Först med riktningvisare och sen utan. Idag ska vi även köra mer fotgående, något lite längre direkt efter uppvärmning och en tidigare ingång på plan. Inkallning med dold leksak bakom som göms före ett kort fotgående. Kryp, minst 5 m utan hjälphand. Skall på pall, bärande av tungapport – kanske testa att någon håller henne och skickar en längre sträcka mot mig. Hopp på fullhöjd och vi testar även lite stege för skojs skull. Kedjor: fotgående + inkallning, kort kryp, skall, hopp och tung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *