Sök och apport

Igår var det sök som vanligt. Polka fick tomskick, figge och sen fyra tomskick följt av figge, figge. Bra träning men det visade sig att hon sprang längre och längre för varje skick så vi måste boosta inkallningarna mer. Igår var det vattenapportering på schemat och det uppskattade hundarna väldigt mycket. Polka fick bära lite tunga dummies mellan vattenapporterna och det gjorde hon fint. Även idag fick hon hämta några dummies i vatten och fick även hämta en tungapport mellan varven. Den viktigaste insikten från dagens träning är att jag inte får hetsa henne för mycket utan vänta ut henne lite mer. Hon bar tungen flera gånger idag och fick stor belöning. Jag försökte att kampa igång henne men det funkade inte alls och mitt beröm verkade störa henne under arbetet. Så tyst och lugn och stor belöning är planen för tungen.

Imorgon åker vi på läger till Göteborg. På vår kurs ska vi titta på framåtsändande, kryp, tung, fotgående och om tid finns även kika på stegen. Vi får se, men det ska bli kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *