Tandvärk!

Igår var vi hos Djurtandvårdkliniken och kollade tänderna på hundarna. Polka hade två små frakturer på två framtänder, lite tandsten samt irriterat tandkött. Framför allt den nyaste frakturen kan ha påverkat henne ganska mycket då hon verkade väldigt smärtpåverkade när de provocerade lite. Så nu är det ändrade planer framöver. Polka går på Metacam och får därför inte tävla på 35 dagar och det gör att vi måste stryka oss från söktävlingen som var inplanerad. Sen kommer det inte bli någon annan tävling förrän i början av oktober och då har vi förhoppningsvis hunnit komma lite längre i grundträningen i momenten.

Idag var vi iväg på ny plats och tränade lite lydnad. Ingen bra känsla överlag även om det fanns guldkorn. Vi började med fritt följ, där jag testade uthållighet (utan någon vettig plan) och position med hjälp av kortkoppel. Vi utmanade lite och gick mot störning och kastade även ut leksak och gick mot. Flera saker som inte blev bra och som jag verkligen måste tänka på! Planera hur jag ska gå och när och varför jag ska belöna. Idag gick jag blandat korta och långa sträckor vilket kan vara bra men det blev för mycket av båda. I träningen att gå mot leksak måste hon får belöning för fokus mycket snabbare. Så när hon tar kontakt får hon leksaken. Redan nu tycker jag positionen i sitt vid sidan och helt om är avsevärt mycket bättre, å andra sidan har vi tappat lite engagemang. Våra belöningar måste bli bättre och vi ska ha en tydligare plan för vårt fotgående. Jag försökte tänka på hur jag gick och det blev lite bättre men mycket blev dåligt också. Häftigare belöningar, gå rakt och se framåt, håll koll på position. Korta sträckor och en längre i varje pass.

Krypet gick rätt bra, hon skuttar mycket men ibland går hon och då blir det bra! Jag belönar nu efter två steg med bakbenen på rätt sätt. Det som känns skönt är att hon numera inte går upp i krypet utan håller sig låg under hela sträckan även om tekniken inte är perfekt hela tiden. Jag måste tänka på att inte gå mot henne och gå väldigt sakta för att hon ska hinna med att sätta benen under sig. Det känns som en trygg och bra plan även om det kommer ta tid att få detta bra. Vi tränade en del stadga som gick relativt bra. Lite inkallningar med leksak bakom där hon skulle in i position för att få ta leksaken och det var lite svårt. Mer träning på utlagd leksak. Sen framåtsändande som gjordes med två stora koner som var utställda på planen vi var på (parkeringen till travbanan). Det var svårt idag och det blev en hel del fel men vi kämpade på och vissa saker kommer nog lösa sig. Hon hade bra känsla för riktning då det var svårt med en hare som sprang över planen och en stor kon som stod snett i förhållande till hur hon skulle gå. Men det fixade hon riktigt fint! Det som blev fel var att hon nosade en del när det blev svårt och även gick och drack i pölarna. Jag tror vi kan kämpa oss genom det för vi fick in en del som blev riktigt bra och något som i alla fall liknade ett avbrott. Men jag måste bli bättre på att ge henne vatten och inte träna moment för länge!

Vi gjorde även en kedja (bra matte!!) med flera enklare moment. Vissa var visst inte så enkla på helt ny plats, jag måste tänka på det och hjälpa henne mer ibland. Kedjan kom även sist vilket inte är helt schysst. Ändå jobbade hon på bra och gjorde flera fina saker. Det var heller ingen bra mark utan hon stördes lite av den ojämna växtligheten men å andra sidan blev det två fina runda stora koner inkl ett ställande. Så lite bakläxa till matte för planeringen av dagens pass, det får blir bättring på det. Funderar på att skaffa en äggklocka eller nått och bestämma hur länge vi ska köra varje moment så jag inte fastnar i samma saker för länge. Imorgon blir det korta pass följ, kryp, framåtsändande om det finns tillfälle, lite ruta och fjärr. En kedja med lite stadgemoment och inkallningar – gärna med extern belöning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *