Samträning och nya insikter

Idag fick vi till bra träning på brukshundsklubben hemmavid. Först uppletande där vi behöver jobba på att även lägga föremål nära. Vi körde en enkel ruta idag med två korridorer, i fortsättningen behöver vi byta miljö och köra korridorer i olika riktning. Idag jobbade hon fint i korridorerna men hade svårt att bära några av föremålen som inte var våra. Hon hittade riktigt svårt placerade föremål och jobbade fint på utspring och i djupet. Sen blev det plats som gick bra men hon ligger inte still när jag kommer nära på tillbakavägen. Något vi behöver jobba med fortsättningsvis. Sen körde vi enligt plan en kedja med inkallning med störning, stadga, hopp och inkallning med kommendering som belönades för bibehållen fart. Mest bara bra saker, fint spring, bra stadga, superbra hopp och hon klarade störningarna bra. Det som var mindre bra var att hon inte var helt bekväm i stadge-momentet utan gäspade och gnällde lite samtidigt. Så mer träning på stadga/lämnande med störning. Sen körde vi framåtsändande som gick helt ok, ungefär som väntat. Vi fortsätter på samma linje och jag tror det är bra att vi kör mycket med grupp när tillfälle finns. Inte så kul träning men det måste göras. Sen fritt följ där jag fick bra feedback från träningsvännerna. Den inslagna vägen kan nog vara rätt bra väg framåt som det känns nu. Det kändes bra att få till ännu en välplanerad träning som blev i stora drag som jag hade tänkt.

Imorgon åker vi till en ny klubb och tränar lite. Jag ska nog träna lite ingång på plan, fritt följ (tänk på att inte se på henne, kör mycket rakt men lite saktare än normalt), kedja med sättande under gång, skall, hopp, stadga, inkallning med ställande med dold leksak bakom. Sen kör vi lite kryp och fjärr. Vårt nya projekt i fjärren är att lägga in backande från ligg för att få till en mer bakåt-känsla i ligg-stå och sitt-stå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *