Ny och gammal plats för träning

I söndag åkte vi till Norrköping för lite sociala aktiviteter och passade samtidigt på att träna på Norrköpings bk. Bra träning! Hon kändes inte alls påverkad av den nya platsen utan kämpade på fint. Vi har lite utmaningar i inkallning med ställande där ställande blir lite långsamt även med dold leksak bakom. Nu gjorde jag momentet i kedja vilket såklart gjorde det svårare. Men även idag när vi var på LBK var det lite svårt att få till ett snabbt stopp så vi måste backa och köra kortare avstånd och bollkastare ett tag för att se om vi kan lösa problemet. Jag behöver tänka på att variera avståndet mer också.

Krypet har gått framåt och jag har insett att jag kan hjälpa henne genom att hålla ner tempot ordentligt. Framåtsändandet idag gick helt ok men det behöver mer träning för att gå smidigt. Långt kvar där än… Fria följet har gått bra och hon verkar inte bli påverkad av kortkopplet utan blir mer uppgiftsfokuserad på ett trevligt sätt. Idag körde vi även lite ruta för första gången på länge och det gick faktiskt riktigt trevligt. Vi körde utan band och med target och hon sprang fint och rakt. Vi körde även lite fjärr men jag behöver strukturera den träningen lite mer för nu kör jag mycket teknik men inget på avstånd och det brukar sällan vara bra att fokusera så snävt med Polka. Sättande under gång sitter som en smäck numera! 🙂 Får vi bara till rutan och fjärren är vi snart tävlingsklara igen. Och får stabila kedjor såklart. Och sittande i grupp – men det tror jag också är på väg att lösa sig.

Idag var jag även lite vågad och körde en uppvärmning utan belöning och det var lite intressant. En kort uppvärmning, sen ingång på plan och 3 moment (stadga, inkallning och transport) och därefter en tävlingsmässig belöning och sen godis. Efter det gjorde jag om en kedja med liknande moment och hon var riktigt taggad! Kul att experimentera lite och se vad som funkar och inte funkar. Jag ska testa vidare att värma upp med mindre belöning och istället belöna stort en gång och sedan köra en kort kedja men stor belöning igen. Det var rolig träning idag med glad hund! Däremot behöver jag bli bättre på att utnyttja de störningar som finns runt om och inte bara träna långt bort.

Imorgon är det sök och på torsdag är det lydnadskurs. Söket har jag ingen riktigt plan för utöver att få till ett uppletande innan så hon inte är riktigt så taggad. Sen ska vi boosta inkallningarna och hålla koll på att skicken blir raka. Hur mycket figgar det blir beror på var vi är… Vi får se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *