Lydnadshelg

Helgen har varit fokuserad på lydnad, först som funktionär på tävlingarna hemmavid sen via träning. Polka fick ett kort pass på en skyddad ny plats i lördags. Det gick bra! Vi fick hjälp av Jenny med kommendering och vi körde fritt följ, lite störningsträning, fjärr och även två apporteringar med träapport. Överlag trevlig träning. Även igår blev det lite lydnadsträning men även ett litet uppletande. Polka fick en lite korridor med fyra föremål och hon jobbade på bra men smet även utanför vallningen två gånger när hon tyckte hon letat klart där. Vi var i högt gräs vilket gjorde att det var lite svårletat men hon löste det ändå bra. Lydnadsträningen var inte riktigt lika rolig, hon blev påverkad av den nya miljön och gjorde en sämre fjärr än vanligt och var lite disträ i fotgåendet. Men jag försöker se det som information, miljö är avgörande för vår prestation just nu och jag måste bli bättre på att träna på olika platser och med mer störningar. Vi gjorde lite hoppapport som gick bra, även om jag lät henne hämta saker istället för apporter. Hon hoppar bra och tänker hopp både ut och in men vi måste befästa upp det lite mer och utmana än mer. Ställandet i inkallningen blir långt vilket känns tråkigt, jag måste verkligen se till att få till ett antal bra stopp ett tag framöver så det blir ordentligt befäst.

Jag jobbar med saktagående, avlämningar och kryp hemmavid under eller efter våra promenader vilket känns som att det ger rätt mycket. Min plan för dagens träning är att testa av hur vi ligger till inför klass tre samt köra framåtsändande. Så ingång på plan + belöning i ett påbörjat ff. Lägg ut leksak, kort följ, sättande under gång och sen inkallning + skicka till leksak. Jag börjar allvarligt överväga att jobba mer med externbelöning då hon verkar vara bättre på att jobba med mig även med utlagd belöning. Sen kör vi lite träning med rutan, min plan är att ibland belöna utspringet och ibland belöna stadga i rutan. Vi ska även testa med riktigt långa avstånd om det känns som att det kommer funka. Efter det blir det hoppapport, med belöning istället för ingång, samma sak med metallapport. Sen lite fjärr med fokus på avstånd, backa på avstånd och sitt från ligg. Sist kör vi framåtsändande med saktagående först och sen lägga ihop med framåtspring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *