Måndagsträning och tisdagssök

Jag höll planen ganska bra för träningen i måndags på LBK. Det blev en del följ och en kedja som planerat även om den var kort. Överlag gick det bra! Vi fick dessutom göra en plats med skott med lite oroliga hundar men Polka låg så fint! Nu handlar det om att vidarutveckla träningen till nästa pass så vi kommer vidare i alla delar. Det är så svårt att hinna med allt bara… Idag var det sen sök som gick ungefär som vanligt, d.v.s. bra. Fina och raka skick, hon var dock lite uppskruvad så hon pep lite innan vi satte igång men sen var hon bättre. Lite mycket spring på första figgen men sen jobbade hon bättre. Jag boostade våra inkallningar och det kändes verkligen som att det behövdes. Men till nästa gång ska jag blanda in lite figgar igen så det inte blir för många tomslag på raken för ofta. Vi blev lite oense över en vattenpöl som hon ville dricka av men jag får ta på mig i alla fall delar av ansvaret för jag hade inte gett henne vatten tidigare. Men vatten är fortsatt ett problem för oss tydligen, även när det inte är särskilt varmt ute. Innan söket blev det inget uppletande men däremot tog jag fram tungapporten (2kg, hittade inte 1 kg-plattorna) för att testa…. och hon bar den utan frustration idag!! Första testet gnällde hon lite men när hon sett att även Sookie kunde tänka sig att försöka bära den testade hon lite mer och sen bar hon den tre gånger utan gnäll!! Inga superfina upptag men hon verkade helt bekväm med att bära den och det kändes otroligt skönt! Woho, det kanske kommer lösa sig!

Imorgon är det vila, på torsdag blir det lydnadsträning i någon form. Vi behöver göra lite dirigerings-övningar till kursen, fortsätta med följet, krypet och framåtsändandet, fjärr, ruta och inkallning med ställande. Det är de mest viktiga sakerna just nu. I kedjor kan jag lägga in sättande under gång, inkallningar, hoppapport, metallapport, fjärr (enkla skiften på 10 m), skall och hopp. Jag kan gärna göra flera små kedjor med utlagd externbelöning för att se hur det skulle funka numera. Min plan framåt är två små kedjor i början av passet, sen kör vi inlärningsmoment och sist något utvecklingsmoment (något som behöver stärkas). Ett moment som måste bli lite mer stabilt är hoppapport där hon inte alltid väljer att hoppa. Det är egentligen inget problemmoment utan bara något som måste bli lite mer vältränat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *