Raka skick

Igår var vi iväg på samträning på HU, det blev en lite rörig träning för vår del. Det blev inte helt bra, jag kände mig inte genomtänkt och Polka var lite styrig, hon är i slutet av löpet så det kan ha påverkat. Jag lärde mig att vi behöver träna mer raka skick, hitta en bra belöningsplacering i följet, sätta tillbaka targeten i rutan, konskicken börjar funka separat.

Idag hade vi en bättre träning på LBK, fokus på rutan, framåtsändande och apporteringar. Bra skick till rutan överlag, med hjälp av targeten fick vi bra position i rutan och kunde belöna bakåt. Bra stadga. Några fina inkallningar med ställande. Ganska bra framåtsändande, bra framåtskick men hon hade lite svårt att hitta punkten för avsaktande. Det är två veckor sen vi tränade det senast så det är under förhållandena bra. Vi fick till riktigt bra gripande av apporter med hjälp av lite hets och kort avstånd. Även tungapporten blev hämtad med ett klockrent gripande efter att jag inte belönade ett halvdant. Inget tugg trots att jag höjde aktivitetsnivån ett par snäpp.

En inkallning från rutan tjuvade hon på efter att vi kört lite extrakommendering. Bra att hålla koll på, vi behöver lägga lite tid på att få in andras kommendering för att få bättre stadga. Lite lägganden testade vi av i frostgräset och det gick relativt bra. Inte riktigt pang i backen men ändå hela vägen ned efterhand. Skönt att det börjat släppa lite igen. Vi körde typ en meter kryp och även det funkade bra men hon tappar lite position så jag får fundera på hur jag ska få tillbaka henne igen. Det som är lite sämre, eller i alla fall inte bra, är hennes stadga i framåttittandet. Jag behöver jobba på att hon inte ska flacka med blicken och att titta-kommandot blir bättre. Efter det kan vi träna snabba lägganden vid sidan. Först tänker jag att vi kör med en godis som hon ska titta på och verkligen befäster det, sen måste jag bli mer noggrann utan och aldrig tillåta flackandet. Imorgon blir det massagekurs och kanske hinner vi träna några minuter innan den. Fotgående och kanske lite framåtsändande eller inkallningar med ställanden beroende på hur mycket tid det blir. Vi måste också lägga mer tid på kedjor! Jag gjorde två korta på senaste passen men vi behöver få in längre och bättre kedjor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *