Utvärdering målen 2015

Ibland blir jag ändå lite nöjd över mig själv. Det händer inte alltför ofta att mitt forntida jag överraskar men lite så blev det nu när jag tittar tillbaka på de mål jag satte upp över 2015. Så himla bra mål! Bra jobbat av mig!

Så här såg målen ut för 2015:

Huvudmål för oss som ekipage:

 • Ha roligt på tävlingsplan! Vi ska bli mer och mer samspelta på plan och Polka ska känna sig tryggare i fler situationer. – Yes! Detta har blivit mycket bättre! Vi har tävlingstränat mycket och försöker jobba mycket med nya miljöer och olika störningar. Det är mycket kvar men vi har tagit flera steg på vägen!!

Tävlingslydnadsmål:

 • Få alla moment i lydnadsklass 3 stabila – jajamensan! Tugget och fjärren jobbar vi vidare med men vi har en stabil helhet för trean. 
 • Starta lydnadsklass 3 med en bra känsla – detta gjorde jag hemma i oktober. Vi hade haft fler starter om inte löpet kom i vägen… 
 • Få till ett bättre fritt följ! – Nu känns det ganska bra, jag hoppas det håller i sig! Visst har det blivit bättre men vi har backat i många omgångar och kommer nog få jobba med detta moment hela Polkas liv.
 • Planera för och påbörja träning av elitmomenten mer strukturerat. – ja, det arbetet pågår! 

Bruksmål:

 • Skapa stabilitet i momenten i lydnaden i högre klass – jo det har vi jobbat med men inte nått riktigt ända fram. Det har helt klart skett en positiv utveckling i alla momenten. 
 • Fortsätta träna sök och planera denna träning bättre. – JA! Söket är mer välplanerat och jag har hittat flera olika sätt att utmana henne i den träningen. Mycket roligt!
 • Få till bättre transporter i söket – jo de har blivit bättre men det finns lite kvar att jobba med. 
 • Träna uppletande minst en gång i månaden – jo det har vi nog gjort, överlag i alla fall. 
 • Starta högre klass sök med bra känsla – vi startade bara en brukstävling och det blev i spår men det kändes riktigt bra! 
 • Lägga ett spår i månaden under sommarhalvåret. – ja det har vi nog gjort! Även om det nog kunde varit mer frekvent… 

Mål för mig som förare:

 • Variera träningen mer! Jag är fortfarande för statisk och ändrar för lite under övningarna, jag behöver bli bättre på att varje repetition ska innebära en liten förändring! – det här tänker jag på ofta, så det har helt klart förändrats men jag måste fortsätta jobba med det!
 • Tävlingsträna mer, nya miljöer och nya störningar. Mycket kommendering. -japp! Det har vi jobbat mycket med! Och det ska vi fortsätta med!
 • Träna mer kedjor. – ja det har vi också gjort mer av men det behöver jag utveckla vidare nästa år. 
 • Inte gå så fort fram i träningen. Tänk på att Polka behöver mycket repetition för att få stabilitet i momenten. – mja kanske har jag blivit lite bättre på detta men det är något jag alltid måste tänka på. 
 • Fundera vidare på mina uppgifter under momenten och få till fler momentförberedelser. – det har vi fått till bra!
 • Gå bättre i fritt följ för att hjälpa Polka mer. – det här har varierat och det behöver jag fortsätta jobba med! 

Vi har inte tagit någon uppflyttning under året som gått men så har vi bara tävlat tre gånger på grund av löp, att jag inte tyckt momenten har funkat eller sjukdom. Överlag tycker jag vi har haft ett utvecklande år även om det inte blivit så mycket resultat av det. Det känns däremot som vi har lärt oss mycket och haft mycket rolig träning. Jag har lärt mig mycket kring hur jag kan förhålla mig till hundträningen och fick med mig ett antal bra tankesätt, bland annat från de olika kurser jag gått. De deviser som jag bland annat tar med mig in i nästa år är:

 • Du är inte en dålig människa för att hunden sitter snett. (ta det inte personligt om träningen inte funkar som du tänkt)
 • Det kan hända på tävling! (lär dig hantera alla typer av störningar!)
 • Se fel i träningen som information – inte misslyckande! (istället för att bli nedslagen av dåliga träningspass försöker jag se vad jag kan lära mig av dem.)

polkahopp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *