Stresshantering och värmebehov

Idag var vi iväg till Högby och tränade lydnad. Polka var stressad och jag hade lagt en plan som jag höll relativt hårt på. Jag ändrade och belönade mer och hjälpte henne mer än vad jag tänkte men det blev ändå inte helt bra. Det som blev bra var träningen på tungapport, kryp och inkallning med ställande efter kedjan. Lite fina perioder med följ men mycket stress också. Jag borde nog ha ändrat min plan mycket mer och lagt mycket mer tid på fokusövningar och hjälpt henne mer. Det kanske inte hade hjälp för när vi kom hem upptäckte vi att svansen hängde och att Polka var ledsen. Under natten sov hon inte mycket utan vandra runt och klagade och hade nog ont. Under dagen har hon fått vila och jag har hållit henne varm. Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att hon blev dålig denna gång, kanske har det varit lite mycket träning och att hon blev kall i måndags efter promenaden. Jag måste med andra ord vara mer noga med att hålla henne varm efter träning. Nu blir det vila ett par dagar så hoppas vi kunna köra lydnadsträning igen till helgen, söket hoppar vi nog över om det inte hinner bli lite varmare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *