Inte mycket tränat

Senaste veckan har det inte hänt så mycket på träningsfronten. Vi har fått till några pass men min inspiration har inte varit på topp blandat med Polkas skendräktighet. Nu verkar hon vara piggare igen och kanske lite mer sansad i vardagen. Hon piper inte längre utan är mer sig själv. Samtidigt har hon fått lite mindre träning så hon är piggare än vanligt. Igår var vi iväg till Dittes hall och tränade lite men jag var inte upplagd och Polka var hetsig. Det gick ändå helt ok. Vi jobbar med saktagående och ställande med fokus framåt. Det går ganska bra men är långt ifrån klart för att sättas in i momentet. Krypet är lite lugnare men hon smiter snabbt förbi när vi går framåt. Jag ska lägga in lite framåtsteg blandat med svängar. Tungapporteringen går inte alls, vi är nere på 1 kg och det är ok tycker hon. Himla trist…

Fotgåendet har varit lite stressigt vilket inte är så konstigt under omständigheterna. Det blev rätt bra efter att hon fått göra många koncentrationsövningar men annars är det lite studsigt. Planen nu blir att gå lite i mjuka cirklar och ta in fotgåendet sent i passen för att hon ska få landa lite och fått fokusera mer innan. Fjärren går sådär, jag har lite gett upp att få bakåtsitten perfekta och försöker nu mer få ihop skiftena och få in ett bakåttänk. I samträningarna har vi jobbat mycket med trygghet i lämnanden och det har nog gått framåt. Hon känns mer trygg bland andra människor nu även om det mest har varit folk hon känner ganska bra.

Ikväll gick vi en sväng på Tornby och tränade lite fokus och följsamhet. En svår miljö sa båda hundarna men de skötte sig ganska bra. Vi behöver mer sådan träning framåt! Imorgon ska jag försöka träna lite mer inkallningar med pipa och försöka aktivera hundarna på något sätt efter jobbet. På fredag är det samträning. Jag vill då jobba med fjärr bland folk, inkallning med ställande, transporter och lite platsliggning bland folk. Sen lägger jag säkert in lite kryp, saktagående och fotgående om jag hinner och hon känns balanserad. Sen får vi se, risken finns att planerna kommer bli lite förändrade efter lördag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *