Hundträningssöndag

Idag är husse iväg på egna äventyr så jag och hundarna har haft en träningsdag. Hundarna fick lite spår på förmiddagen och lite träning inomhus på eftermiddagen. Polka fick ett spår på knappt 700 m helt utan vimplar denna gång. Lite mer slarv med att gå i kärnan men det var skönt att känna att vi ändå klarar ut det. Liggtid på typ 90 min. Lite hetsig men överlag bra och hon tog alla vinklar på ett bra sätt.

2016-02-28 15.20.25Zack fick vänta i bilburen medan de andra hundarna gick sina spår och det gick bra efter att han klagat lite i början. Sookie fick ett spår på 400 m som hon klarade ut rätt bra. Hon har lite lätt för att byta spår ibland. Zack fick testa att spåra lite och första testet funkade inte särskilt bra men han var nog väldigt trött då. Andra gången blev det mycket bättre! Han fick två små spårrutor och ca 15 m spår mellan och efter. Vi andra omgången hade han fattat att det kunde finnas godis på marken och spårade då mycket fint. Det ska bli kul att se hur det fortskrider. Zack fick även öva på att inte skälla på grannhundarna och det gick efter lite övertalning bra. Även Sookie fick ett möte som blev bra.
Inomhus fick Zack träna lite hantering och följsamhet vid sidan. Vi påbörjade även lite apportering där jag kastade en sökrulle som jag bytte mot leksak. Vi behöver verkligen jobba på att komma in med leksak, det gör han inte automatiskt.

Polka fick jobba med kloklippning och ute fick hon hämta tungapporten några gånger (3kg). Det gick bra men upptagen var inte fantastiska. Det som känns bra är att hon känns mer bekväm i situationen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *