Super-Zack och räddlabbe

Igår var jag och hundarna iväg till brukshundsklubben för lite träning. Zack skötte sig mycket bra och fick testa lite mer fritt följ och att träna med störning. Svårast är det att vara passiv tycker han och att inte skälla på andra hundar. Men överlag var han duktig. Polka fick ett brukslydnadspass som inte alls gick bra. Hon var rädd för allt möjligt, skuggor, underlaget, mina händer och apporten. Inget roligt och jag borde ha avslutat tidigt men jag hoppades hitta något roligt som skulle funka att träna men det sket sig. Det som gick bra var framåtsändandet och tungapporteringen. Framåtsändandet håller på att falla lite mer på plats och tungapporteringen känns lite bättre för varje gång. Denna gång körde vi 2 kg men med tanke på att hon ogillade underlaget så var det bra utföranden. Lite fjärr som blev bra på matta men inte så kul utan. Jag vet inte vad det var som gick fel, jag försöker bara lämna detta pass och hoppas att problemen inte återkommer. Underlag är något vi behöver jobba mer på. Det kan vi ta tag i lite mer hemmavid. Lite platsliggning varje dag oavsett underlag. Det blir nog bra för alla inblandade tror jag. Snö har inte känts schysst men lite blöta som det är nu borde hon kunna lära sig att tåla om belöningen är tillräckligt bra.

Vi behöver även börja köra mer tävlingsuppläggsträning. Mer hela moment eller i alla fall lite längre kedjor. Det skulle vara skönt att köra genom hela lk3 snart för att se vart det brister. Vissa saker vet jag ju om, så som tugget och fjärren som inte är bra, men övriga delar har känts rätt bra på träning nu. Eller jag förutom fria följet men det tänker jag nonchalera och slita lite på under tävlingen. Vi tränar vidare med våra snurrar så får vi se hur långt vi har kommit tills tävlingen. Vi behöver också komma ut och träna mer på nya platser igen. Efter lydnadstävlingen har vi två veckor till första brukstävlingen. Hur ligger vi till där? Fria följet är under uppbyggnad, inkallningen borde vara rätt ok så fort underlaget blir ok, framåtsändandet är på g, tungen är också bättre, krypet borde vara poäng, skallet är bra och hoppet likaså. Men rätt mycket osäkerheter alltså. Det skulle ju kännas bra att momenten satt lite bättre innan jag anmälde till tävling. 4 kg tungapport har vi ju inte rört på ett tag, framåtsändandet är inte stabilt, krypet är inte tävlingsmässigt än. Jag borde väl tagit tag i det tidigare men det har varit svårt med träningsmöjligheter ett tag, både vad gäller underlag och tid på grund av valpen. Kanske ska vi avvakta ett lite tag? Samtidigt börjar ju Polka löpa i maj… Ska fundera lite, ett alternativ är att jag anmäler och verkligen tar mig i kragen – vi har ju tränat på dessa moment i över ett år…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *