Märklig tävling

Ja vad ska man säga? Jag avstod platsen eftersom vädret var så dåligt, avstod följet och sättandet eftersom det funkat lite halvdåligt på träningen. Sen lägger jag externbelöningen precis vid ingången vilket vi inte tränat på så det blir rörigt. Jag kan mest skratta åt situationen och det finns ljudglimtar. Hon gör t.ex. fjärren jättebra utom att hon inte ligger med armbågarna i liggandet. Bra vittring utöver tugget i avslutet. Känns bra inför nästa tävling då hon var väldigt glad och bekväm i situationen.

Det vi behöver jobba med till nästa tävling är fria följet som återigen klappat ihop totalt. Samma sak med sättandet. Vi ska även jobba med rutan för att aldrig lägga henne i fel position. Vi har fått bättre helhet i inkallningen med ställande men även den behöver stärkas. Sen ska vi fortsätta jobba med transporterna och fjärren. Vi har kört lite hoppapport med störning och det har funkat bra så det ska vi fortsätta med också. Vi behöver även jobba med framåtsändande och kryp lite mer igen. Vi körde ett spår i lördags som gick rätt bra, 1400 m med mycket vinklar. Liggtid på 120 minuter och delvis på fält. Vi behöver köra mer fältspår för det var lite svårt. Nästa spår ska bli ett precisionsspår.

Polka ska även jobba med snabbare stopp genom att fokusera på en kastad godis på marken. Det är något även Zack kan få testa på, jag misstänker att han kommer ha lättare för det än Polka…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *