Skit in, skit u

Så sa en informant i min intervju idag om beräkningsmodeller men det gäller även hundträning. Idag var vi en sväng till LBK men jag kände att jag inte var på topp så det blev inte riktigt bra. Eller vissa delar blev bra, rutan blev jättebra och utvecklingen på fria följet är verkligen åt rätt håll. Värre är det med apporteringarna där jag inte får avlämningarna att funka alls. Jag tror Polka kändes lite belastad av träningen och tyckte det var lite jobbigt så jag måste tänka om där. Till nästa pass blir det mer lekfokus och fokus på fart.

Vi ska jobba mycket med fria följet ett tag och verkligen se om vi kan komma framåt där. Så himla trist att det går så mycket troll i detta moment för oss. Likadant med nedlägganden vid sidan, det behöver jag också boosta på ett positivt sätt. Jag hade tänkt köra framåtsändande idag men jag var för trött. Vi gjorde lite fjärr och fick till bättre bakåtligg och det ska vi fortsätta jobba med. Skönt med några saker som är lite lättare att fixa… Det vi också ska lägga lite tid på är avslutet av rutan och transporterna.

Fokus: Fritt följ + sättande, nedlägganden vid sidan, avlämningar och fart i apportering, bakåtligg, avslut rutan. Gör någon gång: rutan och inkallning med ställande.

Zack fick träna lite följsamhet och target. Tyvärr hade jag inte med någon leksak men han kämpade på. Hemma har Zack fått träna på att plocka upp föremål på marken och det går ganska bra. Vi kan nog testa något annat föremål nu, jag har kört en liten dummy hittills.

Imorgon blir det sök och Zack får följa med som vallhund (som han är!). Innan dess måste jag rastat ordentligt och aktiverat Sookie lite. Efter söket ska jag åka en sväng till brukshundsklubben och köra lite lydnad. Zack får fortsätta med med fritt följ och kanske komma in med leksak. Polka får jobba med sina fokusområden och det blir intressant att se om hur är annorlunda efter ett sök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *