Träning, träning!

Igår var vi i Motala för tävlingsträning och det blev en bra kväll med bra information. Det var en svår och stökig miljö med ny TL. Vi körde igenom hela trean och jag försökte lugna henne så mycket som möjligt på uppvärmningen. Det blev kanske lite väl lugnt för hon var lite besvärad (igen…) under de första momenten så de blev inte bra. Hon kom igång lagom till apporteringen och gjorde de väldigt bra. Likaså vittringen och fjärren. Det jag lärde mig var att försöka hitta en lagom nivå med energi och verkligen stötta henne lite bättre. Lite mer tryck i kommandona i början utan att vara hård. Vi ska öva lite mer ruta för att hjälpa henne med positionen och tryggheten i rutan hemmavid. Testa att använda externbelöning i fotgåendet. Träna mer avlämningar hemma för att förstärka dessa. Metallen kommer inte vara ok tills tävlingen men det kanske blir lite bättre. Fokus på morgondagens pass:

  • Avlämningar – även metall
  • Fotgående med externbelöning
  • Rutan!
  • Sättande under gång
  • Inkallning med ställande

Vi gjorde även gruppmoment och de gjorde Polka mycket bra. Inget att klaga på utöver en liten tassflytt vid återgången.

Idag körde vi sök och det var kul! Polka skötte sig fint! Tre figgar och fyra tomslag med bra attityd och samarbete. Hon gjorde överlag bra slag, något lite snett men fixar alla figgar utan problem. Det vi ska hålla koll på är att hon har lätt att ta sin egen rulle när figgen är helt dold. Nästa gång kanske vi ska plocka bort fastrullen någon gång för att få henne att även ta lösrulle på helt dolda figgar också. Zack fick göra några hitta-övningar och gjorde det mycket bra. Han är så bra med folk vilket känns otroligt skönt. Han kändes väldigt balanserad idag och skötte sig fint även på vallningen av rutan. Jag var även väldigt nöjd med honom idag på träningen hemma där han går in i fotposition utan godishand och även går ett antal fina steg vid sidan. Bra position! Jag ska tänka lite mer på att ta högersteg och svängar. Vi ska även jobba med sittande i utgångsposition. Han har även börjat kunna komma in med föremål, bytesleken funkar bra i detta. Zack fick träna lite i Motala och gjorde flera fina saker. Då skällde han mycket på hundar (utanför träningen) men det var också en svår miljö. Zack har fått börja jobba med ett fryskommando och det går rätt bra. Känns kul att jobba med honom men jag måste tänka på att köra korta pass med mycket lek. Leken har blivit mycket roligare på senaste dagarna när jag försöker anpassa mig mer till hans sätt att leka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *