Elitlydnadshund!

20160622_100957-1I tisdags var vi och tävlade lydnadsklass 3 i Söderköping och det gick över förväntan! Vi vann klassen och fick uppflyttning. Polka skötte sig överlag bra, vi hade strul på rutan där hon nosade och la sig utanför och hon plockade märkligt med pinnarna i vittringen. I övrigt gjorde hon saker ungefär som förväntat. Det blev en kort uppvärmning för föraren innan bröt men det gjorde inte så mycket eftersom Polka nu har varit i en trött period och varit riktigt tråkig i träningen. Fria följet blev rätt bra, vi fick bara 6,5 i betyg men det kändes bättre. Hon hamnade långt ifrån i halterna men språngmarschen och långsam marsch kändes superbra! Bra kontakt och uthållighet. Sättandet gjorde hon bra men hon hade trampat lite i sittandet. Ingen överraskning… Inkallningen fick ett ganska långsamt stå så det behöver vi jobba mer med. Hoppapport blev mycket bra, likaså metallen även om hon satte sig lite långt ifrån och rörde sig i avlämningen. Fjärren blev bra men lite framflytt i båda bakåtskiftena. Ändå höll hon hela tiden fokus på mig och hade fin stadga.

Fin attityd genom hela programmet och rätt bra transporter. Jag såg inte så mycket osäkerheter utan hon kämpade på bra. Framåt ska vi fokusera på eliten! I helgen blir det två pass lydnad och ett pass sök. I lydnaden ska hon få göra lite svårare vittringar med många pinnar för att stärka upp analysen. Vi ska jobba mer med konskick och runda kon samt dirigeringsbiten. Vi ska även kolla på inkallningen med läggande eftersom den kommer i både brukset och lydnaden. På söndag får vi kommenderingshjälp så då tänkte jag göra en ingång på plan och köra ett litet fritt följ med lite hjälper som jag lägger in en rejäl belöning på. Sen tar vi lite dirigeringsarbete och inkallning med belöning bakom.

Det känns lite kul att börja planera för kommande elitstarter även om det är långt kvar…! Nästa vecka åker vi på lydnadskurs så då blir det tävlingslydnadsfokus. Sen efter det får vi ta tag i framåtsändande och kryp igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *