Kul träning!

Idag var vi på LBK och tränade lydnad. Zack fick börja och han skötte sig faktiskt riktigt fint. Lite apporteringsövningar, indianövningen och fotgående jobbade vi med. Jag ska fortsätta tänka på att ha mycket olika typer av godis och leka mycket med honom. Han hade riktigt fin fart i vissa sakerna och tog själv initiativ till att plocka upp apporten ibland. Fotgåendet är fortfarande svårt men det är något vi kan ta upp på kursen. En annan sak som jag har svårt med är när det blir fel, han blir lätt avvaktande då så det är också något vi kan titta på. Men han var väldigt duktig idag, en hund som gick förbi på vägen utanför störde honom lite kort men i övrigt var han mycket tystare och mer fokuserad.

Polka fick köra lite elitmoment och det kändes rätt bra. Vi behöver jobba med framåtskicken och lära henne skilja mellan rutan och dirigeringsapporteringen. Krypet gick inte så bra idag så där får vi jobba på, framåtsändandet var helt ok. Inkallningen med läggandet blev inte bra så där får vi backa lite. Ställandet däremot gick bra! Fint fotgående idag men hon kom lite långt fram i språngmarschen så det får jag hålla koll på. Halterna är fortfarande lite problematiska. Bra skall och bra fjärr idag! Jag körde med matta och 15 m och då gör hon klockrena skiften. Kanske att hon kunde ha lite mer stuns i dem men i övrigt bra. Läggandena var lite halvdåliga idag så jag måste nog ta tag i dem igen. Hon klarade däremot att skilja fint på de olika skiftena. Jag reflekterade över hur bra grunder hon har som med lätthet ignorerar en kastad boll och lyssnar så bra på mina kommandon i stadga och fokus. Vi körde lite stege som gick ganska bra men lite fort så vi får se hur det kommer utvecklas… Efter helgens kurs får jag strukturera upp brukslydnadsträningen lite mer.

Imorgon åker vi till Söderköping för att titta på tävling. Polka ska få träna lite fotgående, fjärr och läggande om det finns utrymme till det. Zack ska som vanligt få mingla lite och kanske träna lite kontakt. Onsdag blir fyspass för Polka och torsdag blir det en liten utflykt som mest berör Zack. Sen blir det kurs till helgen! Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *